SENZACIJA NA POMOLU: / Klopp postaje Modrićev trener?

16.4.2015.
13:39
VOYO logo

Klopp se posljednjih godina nametnuo kao pravo trenersko osvježenje. Dopadljiva igra Dortmunđana, dva naslova njemačkog prvaka ispred favoriziranog Bayerna i finale Lige prvaka u sezoni 2012/13 učinili su ovog 47-godišnjaka jednom od najpoželjnijih meta velikih klubova.

Za očekivati je da će s takvom reputacijom doista završiti u nekom od klubova iz europskog vrha, a većini je medija kao prva destinacija na pamet pao Manchester City. Još uvijek aktualni engleski prvak igra jako slabo i posve je izvjesno da će Manuel Pellegrini na kraju sezone napustiti Etihad. No, otočki mediji u četvrtak tvrde da City nije zainteresiran za Kloppa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani navodno žele trenera većeg kalibra i glavne su im mete Pep Guardiola i Carlo Ancelotti. Do prvog će jako teško jer nije izgledno da će napuštati Bayern, ali ovaj drugi možda i nije tako nemoguća opcija. Iako je lani odveo Real Madrid do toliko željene Decime, desetog naslova europskog prvaka, ostane li ove sezone bez ijednog trofeja, što nikako nije nemoguće, mogao bi dobiti otkaz. BBC na svome portalu podsjeća da je nedavno predsjednik Reala Florentino Perez znakovito izjavio da će Ancelotti ostati na klupi 'još danima i tjednima', ali mjesece i godine nije spominjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za BBC je upravo Real najizglednija buduća Kloppova destinacija, a čak se i Barceloni daju veće šanse nego bilo kojem engleskom klubu. Dakako, ako se kojim slučajem dogodi da Katalonci u završnici sezoine ostanu bez naslova i u Primeri i u Ligi prvaka, pa Luis Enrique bude prisiljen napustiti klupu.

Što se tiče klubova iz Premierlige, engleski mediji male šanse daju Liverpoolu, ali doista male jer je Brendan Rodgers nakon slabog ulaska u sezonu uhvatio solidan ritam. Jednako tako, ne čini se previše izglednim da bi se Arsenal mogao odreći Arsenea Wengera, kao ni Manchester United Louisa van Gaala koji je konačno pronašao recept za dobru igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo