Afrički velikan / Sadio Mane otkrio zašto ne živi život poput Neymara i dirnuo mnoga srca nježnom porukom majci

Image
Foto: profimedia.hr

Sjajni Senagalac je već šestu godinu u Liverpoolu te ga se već nekoliko sezona smatra jednim od najboljih nogometaša svijeta

16.3.2022.
18:23
profimedia.hr
VOYO logo

Sadio Mane posebna je ličnost u svijetu nogometa. Veličanstveni senegalski nogometaš je nedavno s reprezentacijom zasjeo na vrh Afrike osvojivši Afrički kup nacija, a i dalje živi skroman i pomalo tajnovit život.

Kao mnogi afrički nogometaši, do svjetske slave došao je iz dubokog siromaštva te su njegov put prema vrhu svjetskog nogometa pratile mnoge nedaće. Fantastični Senegalac privlači pozornost medija od kad se u potpunosti afirmirao u Liverpoolu, a javnost se često čudi nad njegovim razbijenim mobitelom i generalno skromnijim načinom života no što smo to navikli od nogometnih superstarova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadio Mane je u intervjuu za francuski L'Equipe govorio o svome djetinjstvu, otkrio što za njega znači trofej sa Senegalom, a dotaknuo se i glamuroznih životnih stilova svojih kolega poput Neymara i Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je gotovo, idemo jesti'

Mnoge je posebno dirnula priča o odnosu koji ima sa svojom majkom te o tome kako mu je upravo ona bila golema podrška tijekom AFCON-a.

"Zvali smo se svaki dan, a na noć finala nije gledala utakmicu. Bila je previše uplašena. Rekla mi je da je izgubila sedam kilograma za vrijeme turnira jer nije mogla jesti zbog stresa", ispričao je Mane, a onda nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je sve završilo, nazvao sam je i rekao 'idemo jesti, sve je gotovo, pobijedili smo'', otkrio je skromni Senegalac koji se u spomenutom intervjuu dotaknuo i svojih početaka, ali i onog što slava i uspjeh donose.

Trnovit put do uspjeha

"Otišao sam od kuće bez da sam ikome rekao, osim svom najboljem prijatelju. On me podržao i posudio mi je novac kako bih mogao otići do Dakara. Tamo me dočekala obitelj koju nisam ni poznavao. Bilo je tu dvjestotinjak mladića koji su čekali svoju priliku. Za mene je sve to loše počelo, jer su mi se svi rugali. Nisam imao nogometašku odjeću, a i kopačke su bile toliko poderane da sam ih morao krpati žicom", ispričao je Mane, a dodao je kako su ga svi s čuđenjem pitali, zar zaista on misli da može postati nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Sadio Mane je i tada bio dobar te su ga angažirali iz kluba Generation Foot. Kasnije ga je nogometni put vodio preko Metza i RB Salzburga do Southamptona da bi svoju nogometnu afirmaciju i slavu dosegao u Liverpoolu s kojim je osvojio Ligu prvaka te Premier ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sviđa mi se njihov život, ali to nije za mene'

"Glavna je stvar da se ne trebate mijenjati i mislim da se ja nisam promijenio. Za nekog tko dolazi iz malog mjesta sve što sam do sada napravio već je pobjeda", zaključio je Liverpoolov krilni napadač.

Otkrio je i kako zapravo ne uživa u slavi te da život popularnijih zvijezda kao što su Cristiano Ronaldo i Neymar nije za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratim ih na društvenim mrežama i to mi je dovoljno. Sviđa mi se njihov život, ali to nije za mene", rekao je naposljetku Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Senagalac je već šestu godinu u Liverpoolu te ga se već nekoliko sezona smatra jednim od najboljih nogometaša svijeta. Za engleskog velikana je odigrao 253 utakmica i zabio 111 pogodaka, a za reprezentaciju Senegala je upisao 86 nastupa i postigao 29 golova. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na osamdeset milijuna eura.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo