Kakvu će sreću imati? / S kim će Hrvatska igrati na EURU iduće godine: Najbliže lokacije su Munchen i Budimpešta

Image
Foto: Vijesti.hr

Na europskom prvenstvu iduće godine nastupit će 2g reprezentacije, igrat će se u 12 gradova 12 država

30.11.2019.
12:51
Vijesti.hr
VOYO logo

U subotu od 18 sati u Romexpou u Bukureštu održat će se ždrijeb skupina za Europsko nogometno prvenstvo 2020. Hrvatska je smještena u drugu jakosnu skupinu. 

Već sada se zna da će Vatreni igrati u jednoj od skupina u kojoj su nositelji Engleska (skupina D), Italija (skupina A), Njemačka (skupina F) ili Španjolska (skupina E).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako izgledaju jakosne skupine iz kojih će se izvlačiti kuglice:

1. Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska
2. Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska, Nizozemska, Rusija
3. Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka
4. Finska, Wales, play-off A, play-off B, play-off C, play-off D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina koju možda navijači najviše i priželjkuju je skupina F s Njemačkom jer to znači da bi Vatreni igrali u Budimpešti i Munchenu. Kad bi Hrvatska osvojila 1. mjesto u toj skupini, u osmini finala igrali bi u Bukureštu  s jednom od četiri trećeplasirane momčadi iz skupina A, B ili C. 

U slučaju 2. mjesta u osmini finala igrali bi protiv Engleske u Dublinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj bi odgovarala skupina A, gdje bi se za prvo mjesto na ljestvici borila s Italijom. Dvije od tri utakmice Vatreni bi tada odigrali u Bakuu. Ako bi Vatreni osvojili 1. mjesto, osminu finala igrali bi s Nizozemskom ili Ukrajinom iz skupine C. U slučaju 2. mjesta, Hrvatsku bi čekale Beligja, Rusija ili Danska iz B skupine.

Ako ždrijeb odluči da su u skupini D, to znači da će igrati na Wembleyju protiv domaćina Engleske. Tu je moguć i susret sa Srbijom. U slučaju 1. mjesta Vatrenih, igrali bi protiv drugoplasiranog iz skupine F, a u četvrtfinalu bi im protivnik vjerojatno bila Španjolska. Ako zauzmu 2. mjesto, u četvrtfinalu bi igrali protiv Njemačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini E, ako tako ždrijeb danas odluči, Hrvatska bi igrala protiv Španjolske u Bilbau. Osvajanjem skupine u osmini finala čekala bi se najbolja trećeplasirana reprezentacija iz skupine A, B, C ili D. Drugim mjestom u osmini finala igrali bi protiv drugoplasiranog iz skupine D, gdje je Engleska, a u četvrtfinalu susreli bi se s Nijemcima. 

EURO 2020. odigrat će se od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. Nastupaju 24 reprezentacije, a ovo je drugo takvo izdanje tog turnira u tom formatu. Ovo prvenstvo po prvi put neće imati konkretnog domaćina. Najbolje reprezentacije ugostit će 12 gradova u 12 država. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo