pobjeda kao 'točka na i' / S izbornikom Čačićem smo podvukli crtu pod sjajnu godinu reprezentacije

Čak 1166 dana - toliko je nogometna reprezentacija Sjeverne Irske bila neporažena u Belfastu, sve dok im sinoć nije stigla Hrvatska i bez 9 prvotimaca očitala nogometnu lekciju

16.11.2016.
19:17
VOYO logo

Zadnji pogodak reprezentacije u 2016. Završena je sa stilom bombom AndrejaKramarića.

Bio je to treći pogodak Hrvatske u Belfastu, za konačnih 3:0 protiv Sjeverne Irske. U prvom dijelu zabili su još Mandžukić i Čop, pa se Ante Čačić miran vratio u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta utakmica je potvrdila da imamo igrača na koje možemo u skoroj budućnosti računati, igrači koji već jesu u reprezentaciji", kaže Čačić.

Prije svega Kramarić, koji je ponovno zakucao na vrata prvih 11. Ali pored Mandžukića, Rakitića, Perišića i društva - upasti je teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada je uvijek opravdao ulaženje u momčad i Kramarić je sigurno jedan od 13-14 igrača koji su u ovom trenutku u kandidaturi da budu starteri u momčadi", jasan je izbornik.

Momčadi koja je otkako je Čačić sjeo na klupu došla do 16 utakmica bez poraza u 90 minuta. A došao je prije 14 mjeseci s najmanje podrške u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja da vam budem iskren, nisam imao lošu kritiku. Kada govorim o kritici onda ne govorim o kritizerstvu. Jedino što ponekad smeta kad se ljudi lažu s obmanama, lažima, kad dociraju na način na koji nije baš ni pristojan", smatra Čačić.

Kritika je bilo prema njemu, bilo je i prema lijevom bočnom, poziciji koja kao da najviše škripi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo to što imamo. Imamo 2-3 igrača koja reflektiraju na tu poziciju. Pa nisu ni druge reprezentacije baš na svim pozicijama idealno pokrivene tako da mislim da ne bi trebali igračima raditi takav pritisak", poručuje Čačić.

Puno pritisaka i napetosti na relaciji Split - HNS. Još od slučaja svastika, ali Čačić se nada da će uskoro ponovno igrati na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa naravno, mi smo hrvatska reprezentacija. Mi nismo reprezentacija niti jednog grada. Mi smo reprezentacija naše domovine, svih hrvatskih građana, tako da sa zadovoljstvom", iskreno priznaje.

Možda još u ovim kvalifikacijama. Sljedeća utakmica je protiv Ukrajine u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno veseli to da su jučer poslije utakmice od nekih igrača, da ih ovdje sad ne imenujem, spomenuli su 'joj kad će taj treći mjesec'".

U trećem mjesecu se i navijači vraćaju na tribine. Misija Rusija za sada ide prema planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo