Vjeruje u preokret /

Ronaldova poruka navijačima uoči uzvrata: 'Budite spremni na povratak'

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Juventus u utorak od 21 sati na svom stadionu dočekuje Atletico koji dolazi s dva gola prednosti

11.3.2019.
16:35
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Poučeni prošlotjednim iskustvima Reala i PSG-a, nogometaši Juventusa nadaju se da pred svojim navijačima mogu izbrisati zaostatak od 0:2 iz madridskog dvoboja osmine finala protiv Atletico Madrida.

Nade Juventusovih navijača usmjerene su ponajviše prema Cristianu Ronaldu, čije predstave u Ligi prvaka za torinsku momčad nimalo ne podsjećaju na one koje je pružao igrajuću za Real Madrid. Ronaldova napadačka neučinkovitost pomalo je i zabrinjavajuća za Juventusova stratega Massimiliana Allegrija jer je Portugalac u šest europskih nastupa postigao tek jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčad je uvjerena da će odigrati veliku utakmicu, a isti je slučaj sa mnom. Spremni smo za posebnu večer, na terenu i na tribinama", izjavio je Ronaldo za klupski TV program pa poručio navijačima:

"Budite spremni za veliki povratak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo će nesumnjivo biti u vršku napada Juventusa s nekadašnjim napadačem Atletica i hrvatskim reprezentativcem Marijem Mandžukićem, a veliku prijetnju Madriđanima mogao bi predstavljati i Argentinac Paulo Dybala koji je s pet pogodaka najbolji strijelac Juventusa u utakmicama Lige prvaka ove sezone. No, Dybala je četiri od pet golova postigao protiv švicarskog Young Boysa, jedine momčadi kojoj je Juventus u ovoj europskoj sezoni uspio postići tri pogotka koliko im je najmanje potrebno za prolaz dalje bez produžetka i raspucavanja.

Allegri u ovom dvoboju ne može računati na ozlijeđenog brazilskog braniča Alexa Sandra koji je kažnjen te na Samija Khediru koji je u procesu oporavka od srčane aritmije.

Problema sa sastavom imat će i Diego Simeone na čijem popisu od 20 putnika za Torino nema kažnjenih Diega Coste i Thomasa Parteyja, a ozlijeđeni su Filipe Luis i Lucas Hernandez. Među kandidatima za utakmicu jest i Nikola Kalinić koji je bio u početnoj postavi Atletica na prvenstvenom dvoboju s Leganesom u kojem je madridska momčad slavila sa 1:0 pogotkom Saula Nigueza.

Uz navedene izostanke Simeoneov problem bi mogla biti i ozljeda kapetana Diega Godina, stupa Atleticove obrane na kojoj će se bazirati taktika za prolaz u četvrtfinale, a i strijelca drugog pogotka protiv Juventusa u prvom dvoboju. Godinov mogući izostanak bio bi velik udarac na čvrstinu i sigurnost zadnje linije crveno-bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo