Proslavljeni portugalski nogometni superstar Cristiano Ronaldo (36) već je jako dugo poznat kao veliki humanitarac.

On je trenutno jedan od najboljih nogometaša na svijetu, ali i igrač koji je do svjetske slave došao preko jako teških početaka i života u siromaštvu.

Crustiano je u prošlosti već puno puta donirao novac u humanitarne svrhe, pogotovo za pomoć djeci, a sada je pomogao sedmogodišnjem dječaku iz Portugala Tomasu koji boluje od zloćudnog tumora koji se razvija iz stanica oko područja nadbubrežne žlijezde, trbuha, vrata, prsa ili uz kralježnicu.

Skupo liječenje

Kad mu je dijagnosticirana zloćudna bolest, Tomas se odmah podvrgnuo liječenju koje mu je poboljšalo stanje, no u listopadu prošle godine tumor se vratio i dječaku je bilo potrebno liječenje koje mu roditelji nosu mogli platiti.

U tom trenutku se pijavio Ronaldo kojin je donirao novac za njegovo liječenje, a cijelu priču je objavila sestra Ronaldove djevojke Georgine Ivana.

"Tomás je na putu za Barcelonu kako bi obavio neke testove i počeo liječenje u bolnici. Hvala Georgini i Cristianu na pomoći, solidarnosti i velikom srcu. Beskrajno vam hvala što pomažete Tomásu kako bi počeo da liječenje", napisala je Ivana na Instagramu.