JE LI TO TA SEZONA? /

Robert Špehar: 'Navijači u Osijeku željni su rezultatskog uspjeha, dosta im je više priča'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Nakon dugog čekanja konačno počinje nova sezona HNL-a. Svaki klub ima svoje ambicije, a kako sve vidi Robert Špehar, slavni bivši nogometaš?

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

2.8.2024.
11:09
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Utakmicom Dinama i Istre 1961 od 21.00 na Maksimiru počinje nova sezona HNL-a. U 1. kolu još igraju u subotu Gorica - Varaždin, isto od 21.00. U nedjelju su na rasporedu tri utakmice.

Image
Počinje HNL /

Što nas čeka, tko je trenutno bolji - Dinamo ili Hajduk? 'Bit će uzbudljivije nego prošle sezone'

Image
Počinje HNL /

Što nas čeka, tko je trenutno bolji - Dinamo ili Hajduk? 'Bit će uzbudljivije nego prošle sezone'

Od 18.50 na Rujevici doprvak Rijeka otvara ligašku sezonu protiv Lokomotive Silvija Čabraje, prošlogodišnjeg hit trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije posljednje utakmice igraju se od 21.00. Hajduk na Poljudu dočekuje Slaven Belupo, a Osijek na Opus Areni igra s povratnikom u ligu - Šibenikom.

Robert Špehar, 9. najbolji strijelac HNL-a svih vremena s 86 golova na kontu, legendarni bivši golgeter koji ima 8 nastupa i za nogometnu reprezentaciju Hrvatske u periodu od 1996. do 1998., najavio je novu sezonu HNL-a. Pet i pol godina igrao je Robert Špehar HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni Osječanin za NK Osijek igrao je u tri mandata.

Ukupno je postigao za klub 55 golova u 106 nastupa, prema dostupnim podacima s interneta. U HNL-u je nastupao još za NK Zagreb 2 godine i u periodu od 1992. do 1994. i u 46 nastupa postigao 27 golova.

"U samom uvodu prvo bih čestitao svim našim predstavnicima u Europi za prolazak dalje", rekao je za Net.hr nogometni trener Robert Špehar i nastavio:

"Ni Hajduk, ni Rijeka, čak ni Osijek koji je glatko rezultatski prošao u drugi krug, nisu prikazali željenu formu ni igru. Međutim, u ovom početnom dijelu sezone to nije ni za očekivati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji je prolazak, priča Špehar i naglašava kako ćemo u sljedećim tjednima vidjeti koja je od ekipa napravila napredak i iskorak u odnosu na prošlu sezonu...

"Dinamo za sada nije nastupao osim u prijateljskim utakmicama. Djelovao je dosta dobro u pripremama. Jakirović je zadržao kostur momčadi i za večerašnji sraz protiv Istre 1961 je spreman kao apsolutni favorit. U svakom smislu. Istra, s druge strane, s Tramezzanijem najavljuje i šalje poruke velikih ambicija u novoj sezoni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet će se večeras već na kakvom su Puležani putu...

"Teško ih je u ovom trenutku procijeniti", tvrdi Robert Špehar i prelazi na Osijek...

"Osijek je napravio totalnu transformaciju i u klupskoj sportskoj strukturi i igračkoj. Ostali su važni igrači od prošle sezone, a dovedeno je dosta novih. Sportski direktor i novi trener imaju veliku odgovornost da pokažu da su stručni i da imaju viziju. Prva stepenica u Europi je preskočena", objašnjava Robert Špehar i zaključuje:

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

05.05.2022. Travnik - Humanitarna utakmica Hrvatskih protiv BiH nogometnih zvijezda.

"To što su igrali protiv amatera nema veze. Za samopouzdanje je svaka pobjeda važna. Imat će Osijek sigurno ove sezone opet podršku i navijača. Navijači su u Osijeku željni rezultatskog uspjeha, dosta im je više priča. Lijepog stadiona su se nagledali i prekrasna Opus Arena postala im je normalna stvarnost. Navijači sad na tom istom stadionu žele dobru igru Osijeka i u prvenstvu i u Europi. Navijači Osijeka žele da njihov klub u ovoj sezoni bude puno bolji i da konačno napravi rezultatski iskorak. Na Osijeku je već u nedjelju da protiv Šibenika, novog-starog prvoligaša, pokažu koliko žele uspjeh u HNL-u u novoj sezoni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što nas čeka, tko je trenutačno bolji - Dinamo ili Hajduk? 'Bit će uzbudljivije nego prošle sezone'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo