Osijek pao / Riječani ponovno slave Andrijaševića, lider preokretom do pobjede u derbiju kola

Image
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

U rijetko viđenoj atraktivnoj utakmici domaćeg prvenstva, Rijeka je pobijedila u Osijeku 3:2, zadržavši šest bodova prednosti ispred Dinama

19.2.2017.
17:05
Marko Mrkonjić/PIXSELL
VOYO logo

Odlična utakmica u Gradskom vrtu koja je potpuno opravdala naziv derbija kola. Rijeka je došla s imperativom pobjede kako bi zadržala ugodnu prednost nad Dinamom, a s druge strane Osijek je vrlo opasan domaćin i uostalom u borbi za treću poziciju na ljestvici, piše Sportnet.hr.

Nakon vrlo dobrih nastupa na pripremama, domaćin je loše ušao u utakmicu, kao da ga je velika želja sputala i u početku nizao je početničke pogreške. Riječani to nisu znali iskoristiti sve do 18. minute kada su već trebali imati ugodniju prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tih promašaja u ranoj fazi susreta, Rijeka je povela pogotkom Marija Gavranovića nakon lijepe akcije i ubačaja Stefana Ristovskog s desne strane. Napadač Riječana ostao je posve sam u petercu i lakoćom je pogodio mrežu.

Tri minute kasnije Gorgon je bio u dobroj prilici, dva puta je pokušavao, ali Mikulić je oba puta odnio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda dvije minute kasnije lijepa akcija domaćina, lopta u prostor za Ejupija koji ubacuje u sredinu gdje dolazi sam Dmitro Lopa i bez problema poravnava na 1:1.
Iako se tako nije činilo još u 20. minuti, Osijek je nakon točno pola sata igre vodio.

Boban je dobio loptu u prostor, bio je koji centimetar iza leđa riječke obrane, sjurio se prema golu, Prskalo je obranio njegov pokušaj, ali lopta se odbila do Ejupija koji lijepo pogađa za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog dijela pogodaka više nije bilo, ostalo je 2:1 za Osijek, no Riječani su u najmanju ruku zaslužili barem biti u rezultatskom egalu.

Kako je Rijeka u nastavku preokrenula dvama pogocima Franka Andrijaševića možete pročitati na portalu Sportnet.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo