DESETKOVANI RIJEČANI PALI NA MARADONINOM STADIONU: / Gattusova momčad ugasila im sve snove o europskom proljeću

Image
Foto: Profimedia

Rijeci je nedostajalo čak 14 igrača, no odigrali su solidnu utakmicu protiv jednog od najboljih sastava u Italiji

26.11.2020.
22:48
Profimedia
VOYO logo

Nažalost, Rijeka je upisala i četvrti poraz u skupini Europske lige. Ovoga puta u Napulju od Napolija izgubivši sa 0:2.

Utakmica je počela minutom šutnje za Diega Maradonu koji je svoje najbolje igračke godine proveo u gradu podno Vezuva. Igrač Napolija su na travnjak istrčali u dresovima s brojem 10 i Maradoninim imenom na leđima, a tijekom susreta nosili su crni flor na rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image
DINAMU SE OTVORILA SJAJNA PRILIKA: /

Prvak Hrvatske je u situaciji u kojoj bi htjeli biti svi; Gotovo da nije moglo proći bolje

Image
DINAMU SE OTVORILA SJAJNA PRILIKA: /

Prvak Hrvatske je u situaciji u kojoj bi htjeli biti svi; Gotovo da nije moglo proći bolje

Solidno, ali nedovoljno

Rijeka je pružila još jednu hrabru predstavu, ali nažalost niti ovoga puta nije uspjela dohvatiti barem bod. Golove za pobjedu domaćina zabili su Anastasio (41'-ag) i Hirving Lozano (75'). U 41. minuti Zielinski je prošao po lijevoj strani, uputio prizemni centaršut u peterac, a tamo su na loptu startali Politano i Anastasio te se ona od riječkog braniča odbila u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je Rijeka u 44. minuti dvije dobre situacije za poravnanje, obje preko Lončara, no njegove dobre pokušaje odluično je zaustavio Meret. Prvo je Andrijašević povratnom loptom pronašao Lončara na rubu kaznenog prostora, uslijedio je udarac u sam donji desni kut kojega je Meret uspio skrenuti u korner. Nakon udarca iz kuta lopta je ponovno pala pred Lončara koji je još jednom okušao udarac s distance, no i taj šut po zraku koji je išao uz desnu vratnicu Meret je uspio zaustaviti.

U nastavku obje su momčadi imale po priliku u 51. minuti. Prvo je Andrijašević bio neprecizan glavom nakon ubačaja Murića, da bi nekoliko sekundi potom Demme sa 15-ak metara poslao loptu pola metra pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Rožman praktički nije imao kime s klupe osvježiti momčad, prvu izmjenu strateg Rijeke napravio je u 78. minuti, trener Napolija Gattuso mogao si je priuštiti da u igru za posljednjih pola sata uvede inače standardne Lobotku, Lozana, Insignea i Mertensa. Ulaskom spomenutog četverca Napoli je dodatno pojačao pritisak na gol Rijeke.

Petagna je u 72. minuti propustio veliku priliku za 2-0 kada je s pet metara promašio vrata nakon ubačaja Di Lorenza, zatim dvije minute potom Maksimović nije uspio skrenuti loptu u mrežu s dva metra udaljenosti, no u 75. minuti Lozano nije imao milosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Insigne je sa sredine igrališta poslao dugu loptu prema Rijekinom golu, Galović je krivo procijenio njezin let pa je Lozano izbio sam pred Nevistića. Meksički se napadač imao vremena i namjestiti prije no što je rutinirano poslao loptu pored Rijekina vratara za 2:0.

Najzaslužniji što je tih 2:0 ostalo do kraja bio je Nevistić koji je u samoj završnici zaustavio pokušaje Insignea i Lobotke, dok je u posljendjim sekundama Meret obranio pokušaj debitanta Hodže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeci je nedostajalo čak 14 igrača, no odigrali su solidnu utakmicu protiv jednog od najboljih sastava u Italiji.

Rijeka zadnja

Porazom u Napulju Rijeka je izgubila i teoretske izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini koja vode u šesnaestinu finala, ostala je posljednja bez bodova, a na posljednjem će mjestu i ostati i na kraju natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine AZ i Real Sociedad su odigrali bez golova.

Na ljestvici vodi Napoli s devet bodova, AZ i Real Sociedad imaju po sedam bodova, dok je Rijeka na začelju bez bodova. U idućem kolu, 3. prosinca Rijeka gostuje kod Real Sociedada, dok će AZ ugostiti Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Napoli - Rijeka 2:0

Napoli: Meret; Maksimović, Koulibaly, Di Lorenzo, Ghoulam, Bakayoko, Demme, Politano, Elmas, Zielinski, Pentagna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Nevistić; Galović, Smolčić, Velkovski, Anastasio, Tomečak, Lončar, Čerin, Murić, Štefulj, Andrijašević

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Evo i debitanata u dresu Rijeke. Ulaze Hodža i Frigan umjesto Andrijaševića i Čerina.

85' Pokušava Rijeka nešto organizirati, zabiti bar počasni pogodak, ali odbijaju se ti napadi od Napolijeve obrane. Usprkos svemu, mogu Riječani biti zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Yateke je ušao u igru umjesto Murića, a Braut će u igru umjesto Anastasija.

75' Zabija Lozano za 2:0 i to je kraj priče u Napulju. Dobio je odličnu loptu u prostor, izašao sam pred vratara i mogao birati gdje će pucati. Pogledajte njegov pogodak OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Ubačaj za Pentagnu nakon još jednog dugog posjeda Napolija. Ubacio je Di Lorenzo, a centarfor nebeskoplavih poslao je ovu loptu pored vrata.

70' Promijenio je Gattuso sad pola momčadi. Izašli su Zielinski, Demme i Elmas, a ušli Mertens, Lobotka i Insigne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Evo promjene kod Napolija, izlazi Politano, a ulazi Lozano.

60' Šteta za ovu akciju! Štefulj je išao na udarac iako je u dobroj poziciji nečuvanog na drugoj strani imao Franka Andrijaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Kakav sjajan dribling Murića na desnom krilu. Svog čuvara otresao se lako, ubacio za Andrijaševića koji je došao do te lopte, pucao glavom, ali nije ju najbolje zahvatio i prošla je pored gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme, Napoli je stigao do vodstva, ali imala je u Rijeka svojih sjajnih prilika. Do početka drugog dijela bacite oko na fotogaleriju sa San Paola, stadiona koji će se uskoro zvati po Diegu Maradoni, a i igrači su mu večeras odali posebnu počast.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Odlične šanse Rijeke na drugoj strani, Lončar je pucao dvaput, ali Meret je dvaput skretao loptu u korner. Opasno je bilo pred golom Napolitanaca.

41' Nije Rijeka izdržala do kraja prvog dijela. Zielinski i Politano su kombinirali, a Talijan je zabio za vodstvo svoje momčadi. Pogodak pogledajte OVDJE.

35' Kakva obrana Nevistića! Di Lorenzo je izašao sam pred vratara Rijeke, pucao s pet metara, ali Nevistić se raskrilio i obranio njegov pokušaj.

33' Sijevnula je kontra Riječana, Murić se namjestio na lijevu nogu i pokušao je gađati suprotni kut, no završilo je to pored gola. Šteta, sjajna je ovo bila prilika.

27' Još jednom Nevistić brani Pentagni, ovaj je put bila to puno bolja šansa, imao je talijanski napadač otvoren put prema golu, ali nije uspio zabiti jer je vratar Rijeke odlično reagirao.

23' Sami su sebi sad Riječani skuhali situaciju pred golom. Pentagna je iskoristio zbunjenost u obrani, na kraju je i pucao s 20-ak metara, ali ravno u vratara Nevistića.

21' Andrijašević je bio u dobroj poziciji, činilo se kao da će ići sam na vratara, ali stvorio se u posljednji čas Maksimović i izbio tu loptu ispred napadača Rijeke.

16' Dosta je pao tempo u utakmici nakon početnog pritiska. Rijeka stoji dobro brane se organizirano i Napoli teško nalazi rješenja u napadu.

7' Tomečak je imao odličnu šansu, no s ruba šesnaesterca pucao je silovito preko gola. Hrabro su krenuli Riječani.

5' Stisnuo je Napoli na samom početku utakmice. Elmas je bio u dvije dobre prilike, ali nije se najbolje snašao. Logično je da Gattuso želi odmah napasti Riječane koji su desetkovani u ovom susretu.

1' Nakon minute šutnje krenula je utakmica. Sretno, Rijeka!

20:50 - Uskoro počinje utakmica, a prizori oko San Paolija stavarno su impresivni.

19:30 - Stigli su i sastavi obje momčadi, Simon Rožman složio je solidnu momčad od igrača koje ima na raspolaganju, no trebat će mu i dosta sreće protiv Napolija.

19:00 - Nogometaše Rijeke večeras očekuje težak istpit u Europskoj ligi protiv Napolija. Trener Simon Rožman na obračun s Napolijem otišao je bez 14 prvotimaca što zbog koronavirusa, što zbog ozljeda i drugih razloga. Stoga je umjesto Kulenovića, Menala, Halilovića i drugih slovenski stručnjak s juniorima popunio momčad.

"Očekuje nas tvrda i teška utakmica protiv Napolija. Međutim, vidjeli smo na Rujevici da možemo kada igramo zajedno kao jedan, kada igramo maksimalno i trenerove zahtjeve pretočimo na teren. Nadam se da možemo napraviti povoljan rezultat", rekao je za Novi list veznjak StjepanLončar uoči polijetanja iz zračne luke na Krku.

Rijeka je nakon tri kola posljednja u skupini. Napoli Alkmaar i Real Sociedad imaju po šest bodova, dok hrvatski prvoligaš još nije osvojio niti jedan.

Utakmica se igra samo dan nakon što je objavljeno da je preminuo Diego Maradona, čovjek koji u Napulju ima status božanstva, a Riječani su mu na jučerašnjem treningu odali počast.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo