REKORDNO VISOK TRANSFER KALINIĆA: / Najskuplji hrvatski golman je i najskuplje Gentovo pojačanje

Image

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić stavio je potpis na ugovor s belgijskim Gentom u transferu vrijednom 3,1 milijun eura, piše portal 24sata.hr.

27.12.2016.
21:25
VOYO logo

Prema istom izvoru, Hajduku će pripasti 2,17 milijuna eura koji će biti isplaćeni u tri rate dok će sad već bivši golman poljudskog prvoligaša uz 620,000 eura od transfera s bonusima treba zarađivati 750,000 eura godišnje. Čini to Kalinića rekordnim transferom u Gentovoj povijesti i rekordnim transferom kada su u pitanju hrvatskim golmani.

U Gentu, trenutačno sedmoplasiranom klubu belgijskog nogometnog prvenstva, Kalinić bi trebao ostati do ljeta 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić, koji je tijekom dana s tribina pratio poraz svog novog kluba, nastavlja isti izvor, tijekom jutra je obavio liječnički pregled i potpisao ugovor s Gentom, no odužili su se pregovori dvaju klubova. Gent je inzistirao na isplati u tri rate, splitski klub tražio, a belgijski načelno pristao na postotak od budućeg transfera, no malo je 'zapelo' na temi bruto ili neto iznosa.

Image
SAD VIDI KAMO STIŽE: /

Kalinić s tribina gledao poraz svog novog kluba

Image
SAD VIDI KAMO STIŽE: /

Kalinić s tribina gledao poraz svog novog kluba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hajduku sam stekao vratarsko ime, došao u reprezentaciju i postao zanimljiv europskim klubovima. Prije godinu dana nije realiziran transfer za koji smo svi bili uvjereni da je gotov, a znate kako su specifični vratarski transferi. Ostao sam miran i strpljiv, a Klub mi je pružio sve u skladu sa svojim mogućnostima. Nastavio sam raditi i došla je ponuda Genta s kojom smo svi zadovoljni", prenosi Kalinićevu izjavu službena internetska stranica Hajduka za koju je sad već bivši kapetan tog kluba i dodao:

"Imam 26 godina, u Hajduku sam 17 godina i smatram da je vrijeme za novi korak. Hajduku sam dao puno dobrih utakmica i osigurao dobar transfer, a ponavljam, Hajduk je meni dao sve i bit ću ambasador Kluba i u nastavku svoje karijere. Split je moj grad, Hajduk moj klub i vratit ću se prije ili kasnije. Moji nasljednici Dante Stipica i Ivo Grbić su odlični vratari i uvjeren sam da će kao i gotovo uvijek u Hajduku, vratari biti jaki dio momčadi. Gent je novi izazov. Novac koji daju dokaz je da me cijene i vjerujem da ćemo zajedno do velikih stvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hajduk je Kalinić upisao 134 službena nastupa, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Rekorder je Hajduka sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo