kraljevima prijeti ispadanje / Real doživio šokantan poraz u Wolfsburgu, remi u obračunu arapskih petrodolara

Image
Foto: AP

Nogometaši Wolfsburga priredili su veliko iznenađenje nakon što su u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka na svom travnjaku pobijedili Real Madrid 2-0, dok su PSG i Manchester City u sjajnom susretu u Parizu odigrali 2-2

6.4.2016.
22:40
AP
VOYO logo

Nogometaši Wolfsburga priredili su veliko iznenađenje nakon što su u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka na svom travnjaku pobijedili Real Madrid 2-0.

Golove za njemački sastav zabili su Ricardo Rodriguez (18-11m) i Max Arnold (25). Luka Modrić je igrao do 64. minute i uklopio se u sivilo 'Kraljevskog kluba' dok Mateo Kovačić nije bio niti na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je ždrijeb četvrtfinala Real spojio s Wolfsburgom, čelnici 'Kraljevskog kluba' nisu skrivali osmijeh na licu. Međutim, nakon prvih 90 minuta četvrtfinalne runde nije im do smijeha. Real je u 'vučjem brlogu' upisao prvi poraz u LP ove sezone nakon sedam pobjeda i jednog neodlučenog ishoda i tek treći put u zadnjih 36 gostujućih susreta u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' nije postigao pogodak. Njemačka se tako još jednom pokazala kobnom za španjolski sastav koji je na 29 gostovanja na njemačkim stadionima upisao samo četiri pobjede.

Real je protiv Wolfsburga dominirao, imao je 60 posto posjeda lopte, dvostruko više dodavanja i 20 udaraca, ali tijekom utakmice nije stvorio niti jednu veliku priliku. Wolfsburg je na koncu mogao i uvjerljivije slaviti, no i ovim rezultatom može biti super zadovoljan. Odabranicima Dietera Heckinga bila je to peta domaća pobjeda ove sezone u LP u pet nastupa. Na svom terenu dobili su i Manchester United, CSKA, PSV Eindhoven i Gent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je otvorio utakmicu postigavši pogodak već u drugoj minuti susreta, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. Međutim, gol je poništen zbog dvojbenog zaleđa. Bilo je to sve što je 'Kraljevski klub' pokazao u prvom poluvremenu. Gosti su dominirali, pritiskali suparnika, ali bez izglednih prilika pred vratima Diega Benaglia. Domaćin je pak, svoju priliku tražio iz kontri i prvu priliku Wolfsburg je imao u 12. minuti. Draxler je povukao kontru i sjajno pronašao Henriquea u kaznenom prostoru, ali je Brazilac slabo pucao. Šest minuta kasnije njemački sastav je poveo. Casemiro je ruši Schurrlea u kaznenom prostoru, a Rodriguez je bio siguran. U 25. minuti već je bilo 2-0. Arnold je zabio nakon sjajne asistencije Henriqueza.

U nastavku susreta Real je pokušao okrenuti rezultat, ali nije išlo. U 47. minuti je pucao Kroos, dvije minute kasnije i Ronaldo, no obojica su bila neprecizna. Portugalski majstor je imao dobru priliku u 73. minuti, no njegov udarac je Benaglio obranio. Zinedine Zidane je pokuap izmjenama vratiti svoju momčad u život, uveo je Isca i Jamesa, nešto ranije i Jesea, međutim nije bilo promjene u Realovoj igri. Wolfsburg je u 68. minuti mogao zabiti i treći pogodak. Nakon brze kontre Schurrle je imao sjajnu priliku, no pucao je preko gola. Domaćin je opasno zaprijetio i u samoj završnici, no Navas je odlično reagirao na Kruseov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je 12. travnja na Santiago Bernabeu.

WOLFSBURG - REAL MADRID 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WOLFSBURG. Volkswagen Arena - 27,000 gledatelja; Sudac: Gianluca Rocchi (Italija);

Strijelci: 1-0 Rodriguez (18-11m), 2-0 Arnold (25)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Vierinha, Benaglio, Luiz Gustavo, Arnold / Bale

Crveni kartoni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WOLFSBURG: Benaglio - Dante, Naldo, Rodriguez, Vieirinha - Luiz Gustavo, Guilavogui - Draxler (od 90. Schafer), Henrique (od 80. Trasch), Arnold - Schurrle (od 84. Kruse)

REAL MADRID: Navas - Pepe, Ramos, Marcelo, Danilo - Kroos (od 85. James), Casemiro, Modrić (od 64. Isco) - Ronaldo, Benzema (od 41. Jese), Bale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijada u Parizu

Nogometaši PSG-a i Manchester Cityja završili su s neodlučenih 2-2 prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, koja je odigrana u srijedu na pariškom Parku prinčeva.

Uoči početka dvoboja navijači PSG-a razvili su ogroman transparent u obliku dresa svog omiljenog kluba s porukom na engleskom "We want more" (Želimo više), aludirajući na posrtanja Parižana u četvrtfinalu Lige prvaka u posljednje tri sezone. No, tada su protiv sebe dvaput imali Barcelonu, a jednom Chelsea, što su u usporedbi s Manchester Cityjem, debitantom u četvrtfinalu Lige prvaka, ipak bili teži suparnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Laurenta Blanca nastupila je u skladu s navijačkim željama, napala goste od prvog zvižduka srpskog suca Milorada Mažića koji je već u 14. minuti dosudio kazneni udarac za PSG nakon dvojbenog prekršaja na Davidu Luizu. Loptu je uzeo Zlatan Ibrahimović, što je gotovo u svim situacijama siguran pogodak. No, Joe Hart je pročitao njegov udarac u donji desni kut i spriječio Parižane da dođu do vodstva.

Ono što nije uspjelo domaćim nogometašima uspjelo je "građanima". Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne pobjegao je svojim čuvarima po desnoj strani i snažnim udarcem probio Kevina Trappa za vodstvo Manchester Cityja u 38. minuti. No, samo tri minute poslije Ibrahimović se iskupio za promašeni kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viđali smo Ibru kako postiže pogotke na svakakve načine, ali ovaj će svakako ući u rubriku "jedinstveni", jer ga je postigao blokirajući na rubu kaznenog prostora pokušaj izbijanja lopte Fernanda, koji se uspaničario kad je vidio da ga napada Ibrahimović.

Kao što su navalili prema vratima gostiju na početku dvoboja, igrači Laurenta Blanca isto su napravili i na početku drugog poluvremena. Iz te agresije izrodila se akcija za vodeći pogodak Parižana u 59. minuti. Cavani je odlično pucao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, Hart jedva uspio obraniti, a na odbijenu loptu natrčao je Rabiot i postigao svoj treći pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači PSG-a su nakon pogotka nastavili stvarati prilike, ali osim onog sretnog pogotka u 41. minuti, ovo nije bila Ibrahimovićeva večer. Pogodio je gredu, njegovi su udarci završavali u bloku, a u promašajima mu se pridružio i Cavani.

Kad dvojica najboljih strijelaca PSG-a ostanu bez učinka, onda je logična posljedica da njihova momčad ostane bez očekivane pobjede. Momčad Manuela Pellegrinija došla je do izjednačenja u 72. minuti uz obilnu pomoć sreće. Loše su reagirali obrambeni igrači PSG-a, Fernandinho je bio posljednji igrač Cityja koji je uputio loptu prema Trappu, a ona se na putu u mrežu odbila od još dvojice domaćih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska momčad je na Parku prinčeva dobila što je tražila: ostala je neporažena, a uz to su i dvaput zatresli mrežu PSG-a. Za šest dana, u utorak 12. travnja, u Manchesteru će im za prolaz u polufinale biti dovoljno odigrati i 0-0, a Ibrahomović i društvo moraju pobijediti, ako ne postignu više od tri pogotka, kako bi nakon tri uzastopna ispadanja u četvrtfinalu konačno probili tu barijeru i izborili mjesto u polufinalu.

PSG - MANCHESTER CITY 2-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PARIZ. Park prinčeva - 48.712 gledatelja. Sudac: Milorad Mažić (Srbija).

Strijelci: 0-1 De Bruyne (38), 1-1 Ibrahimović (41), 2-1 Rabiot (59), 2-2 Fernandinho (72)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: David Luiz, Matuidi / Fernando, Clichy, Mangala, Jesus Navas

PSG: Trapp -  Aurier (od 78. Van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Rabiot (od 78. Lucas), Thiago Motta, Matuidi - Di Maria, Ibrahimović, Cavani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY: Hart - Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - Jesus Navas, De Bruyne (od 77. Delph), Silva (od 88. Bony) - Aguero (od 93. Kolarov)

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo