'RAZMIŠLJALI SMO DA NE ODEMO NA NEKU UTAKMICU': / Situacija u Cibalijinoj svlačionici pred ogled s Dinamom je katastrofalna

Image
Foto: PIXSELL, Igor Soban

Nogometaši Dinama i Cibalije sučelit će se u večernjim satima na Maksimiru u ogledu 2. kola hrvatskog prvenstva.

21.7.2017.
11:31
PIXSELL, Igor Soban
VOYO logo

Tužna Cibalijina stvarnost odnosi se na neimaštinu, rasipanje igrača koji klub napuštaju kako bi se spasili, a trener Mladen Bartolović, piše Glas Slavonije, 'puca po šavovima' jer uz navedene probleme ima i neke osobne bitke u kojima sudjeluje.

'Takva nam je sudbina'

"Osjetio sam se prozvanim od kolege, od voditelja škole nogometa, koji ima licencu, a sve se svodi na činjenicu da ja nemam licencu za vođenje seniorske momčadi. O tome da nemam odgovarajuću licencu znalo se i prije mojeg preuzimanja Cibalije, pa nije bilo ništa sporno. Tada nije smetalo, jer klub je bio zakucan za dno prvoligaške tablice s velikih sedam bodova zaostatka za Splitom i svi su nas već vidjeli u Drugoj ligi. U tom je trenutku trebalo imati hrabrosti, da ne kažem muda, i preuzeti vođenje Cibalije. Uspjeli smo zahvaljujući igračima ostati u prvoligaškom društvu i očito je to nekome zasmetalo", kaže i okreće se drugim problemima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DINAMOV TRENER U PROBLEMIMA: /

'Neki rade po posebnom programu, a postoje i stvari koje je potrebno ispraviti'

Image
DINAMOV TRENER U PROBLEMIMA: /

'Neki rade po posebnom programu, a postoje i stvari koje je potrebno ispraviti'

"Tjedan nam je bio turbulentan, uostalom kao i svi otkako sam došao, očito nam je takva sudbina. Otišla su nam dva igrača, Mišić i Šimunac, njima je strpljenje došlo do krajnjih granica i dečki su otišli. Smeta mi što su to igrači koji su osigurali ostanak Cibalije u Prvoj ligi i nitko u klubu nije imao više razumijevanja za njih. Nadam se da će Uprava početi brzo rješavati probleme, da više neće biti odlazaka, jer ja u ovom trenutku stvarno ne znam kako ću sastaviti momčad za Dinamo."

'Situacija nije dobra'

Njegovu priču potvrđuje za isti izvor i stoper momčadi Ivan Zgrablić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da si ne lažemo, situacija u svlačionici nije dobra. Skidam kapu svim suigračima, treneru i stručnom stožeru, teško je u ovakvoj situaciji raditi, trenirati i pripremati momčad za utakmicu. Trener govori jedno, nama misli lutaju, kolege nam odlaze. Imam osjećaj da smo prepušteni sami sebi, godinama sam ovdje i stalno jedno te isto nam ponavljaju, bit će bolje, samo da se ovo ili ono riješi", priznaje Zgrablić i nastavlja u istom tonu:

"Ušli smo u Prvu ligu i nije bolje, ostali smo u elitnom razredu i nije bolje, zamole nas da ostanemo i mi naravno ostanemo, ali promjena nema. Pokušavali smo neodlaskom na Kupres trgnuti ljude u klubu, ali očito da nismo uspjeli. Razmišljali smo da ne odemo na neku utakmicu, ali smo odustali od tog plana jer bi to najviše naštetilo klubu. I protiv Dinama ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo, jer smo sportaši i želimo uspjeh, a kako će završiti, vidjet ćemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo