KRAJ JEDNE ERE / Sergio Ramos nakon razgovora s izbornikom završio reprezentativnu karijeru: 'S divljenjem i zavišću gledam Modrića'

Image
Foto: Profimedia

Sergio Ramos je objavio da je nakon razgovora s izbornikom Luisom de la Fuenteom odlučio završiti reprezentativnu karijeru.

23.2.2023.
18:26
Profimedia
VOYO logo

Sergio Ramos rekorder je po broju nastupa za Španjolsku, njih 180, a nakon što ga je novi izbornik Luis de la Fuente otpisao odlučio je reći zbogom Furiji.

Image
KAKVO PODBADANJE /

Leipzig zajedničkom fotografijom Joška Gvardiola i Erlinga Haalanda spustio zvijezdi Manchester Cityja

Image
KAKVO PODBADANJE /

Leipzig zajedničkom fotografijom Joška Gvardiola i Erlinga Haalanda spustio zvijezdi Manchester Cityja

Posljednji nastup branič PSG-a je imao u ožujku 2021. kada je dobio četiri minute protiv Kosova. Ukupno je u tih 180 nastupa zabio 23 gola, a od repezentacije se oprostio objavom na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je vrijeme, vrijeme da se oprostim od reprezentacije, naše drage i uzbudljive Crvene. Jutros me nazvao sadašnji trener koji mi je rekao da on ne računa i da neće računati na mene, bez obzira na razinu koju mogu pokazati ili kako ću nastaviti svoju karijeru.

Sa velikim žaljenjem, to je kraj jednog puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će završiti s boljim okusom u ustima, na razini svih uspjeha koje smo postigli s našim Crvenima. Skromno vjerujem da je ova putanja zaslužila kraj zbog osobne odluke ili zbog toga što moj nastup nije bio na razini onoga što naša reprezentacija zaslužuje, ali ne zbog godina ili drugih razloga koje sam, ne čuvši ih, osjećao. Jer biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili mana, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. S divljenjem i zavišću gledam Modrića, Messija, Pepea… bit, tradiciju, vrijednosti, meritokraciju i pravdu u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kod mene neće biti tako, jer nogomet nije uvijek fer i nogomet nikada nije samo nogomet.

Zbog svega ovoga pretpostavljam s ovom tugom koju želim podijeliti s vama, ali i uzdignute glave i vrlo zahvalan za sve ove godine i svu vašu podršku. Nosim sa sobom neizbrisive uspomene, sve naslove za koje smo se zajedno borili i slavili, i ogroman ponos što sam španjolski reprezentativac s najviše nastupa. Ovaj štit, ovaj dres i navijači, svi vi, učinili ste me sretnim. Nastavit ću bodriti svoju zemlju od kuće s emocijama privilegirane osobe koja ju je s ponosom predstavljala 180 puta. Hvala od srca svima vama koji ste uvijek vjerovali u mene!”, napisao je Ramos na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos je sa Španjolskom bio dvostruki europski prvak (2008. i 2012.), a ima i jedan svjetski naslov (2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo