RAKITIĆEVA PORUKA KOJA NAS JE ODVELA U ČETVRTFINALE: /

Ovakve riječi može uputiti samo pravi lider – 'Red je da mi spasimo njega'

Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra četvrtfinale SP-a

5.7.2018.
12:25
AFP
VOYO logo

Boljim izvođenjem jedanaesteraca od izabrane vrste Danske hrvatska nogometna reprezentacija izborila je četvrtzavršnicu Svjetskog nogometnog prvenstva koja će biti odigrana u večernjim satima subote.

Image
DALIĆ JE UVJEREN DA JE DONIO DOBRU ODLUKU: /

Rusi ne brinu, ali moglo bi se to pokazati ključnim u borbi za polufinale

Image
DALIĆ JE UVJEREN DA JE DONIO DOBRU ODLUKU: /

Rusi ne brinu, ali moglo bi se to pokazati ključnim u borbi za polufinale

Hrvatska je nakon pobjeda u skupini protiv Nigerije, Argentine i Islanda upisala i onu u osmini finala protiv Danske, ali tek nakon prave drame koja je uključivala promašeni jedanaesterac Luke Modrića u 116. minuti utakmice, promašene udarce s bijele točke Milana Badelja i Josipa Pivarića u raspucavanju i tri bravure Danijela Subašića na golu u toj lutriji koja je otišla na stranu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/oxsj4

Subašićev trenutak i udarci za Luku

U razgovoru za Telegraph Rakitić je priznao što je rekao suigračima prije nego što se drama počela odvijati. Sakupio je suigrače sjajni hrvatski veznjak oko sebe i poručio im:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupili smo se prije raspucavanja i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puno puta, red je sada da mi spasimo njega. Subašiću sam rekao da uživa jer će ovo biti njegov trenutak."

U konačnici je ispalo baš tako, a sam Rakitić bio je igrač koji je u mrežu Kaspera Schmeichela pospremio posljednji loptu upućenu s bijele točke. Priznao je da je to popodne gledao snimke danskog golmana pri izvođenju jedanaesteraca, razgovarao s Andrejom Kramarićem koji je sa Schmeichelom dijelio svlačionicu u Leicester Cityju, a sve to napunilo ga je samopouzdanjem.

Vidina molba

"Osjećao sam se snažno, bio sam siguran da će, želi li me zaustaviti, morati izvući svoju najbolju obranu u životu. U tim trenucima sekunde traju kao sati pa imaš vremena razmisliti što bi se moglo dogoditi. Poželiš da su svjetla ugašena da nitko ne može vidjeti što se zbiva, da taj udarac izvodiš sam", priznao je Rakitić dodavši da su ga pred bijelu točku ispratile riječi Domagoja Vide:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim te zabij ga, molim te, molim te, molim te."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo