RAKITIĆ POTPISUJE ZADNJI UGOVOR U KARIJERI? Hrvat broji posljednje sate u Barceloni: / 'Na korak je do transfera'

Image
Foto: Profimedia

Vatreni će nakon šest godina u Barceloni promijeniti klub

28.8.2020.
9:24
Profimedia
VOYO logo

Rakitić je na korak do prelaska u Sevillu. Tu je vijest u petak donio katalonski Sport, koji tvrdi da je Hrvat nikad bliže povratku u taj španjolski klub.

"Nakon što je nekoliko ljeta bio na listama za prodaju i nakon što se odupirao transferu, čini se da je sada Ivan Rakitić odbrojio posljednje sate u Barceloni. Nakon više od šest godina otkako je stigao za 18 milijuna eura, Hrvat će biti još jedna žrtva promjena te će napustiti klub na stražnja vrata bez priznanja koje bi trebao dobiti zbog svega što je napravio", piše Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the spanish league, La Liga, football match played between Real Valladolid and FC Barcelona at Jose Zorrilla Stadium on July 11, 2020 in Valladolid, Spain. Photo Irina R. H. / Spain DPPI / DPPI,Image: 542307691, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no

"Već neko vrijeme Sevilla mu je u vidu. Klubovi trebaju još dogovoriti neke detalje pogotovo one koji se tiču odštete koja bi trebala biti između pet i deset milijuna eura. Međutim, ovaj put su razlike toliko male pa je gotovo nemoguće da pregovori propadnu. Rakitić je zaljubljen u taj grad, njegova supruga je od tamo i nije skrivao privrženost kubu nakon što su osvojili Europsku ligu. Sa 32 godine na leđima, nogometaš rodom iz Švicarske trebao bi potpisati ugovor na tri ili četiri godine i to bi mu mogao biti jedan od posljednjih ugovora u karijeri. U andaluzijskoj prijestolnici primat će oko 50% plaće koju ima u Barceloni. Znači sa 7,8 milijuna eura past će na 3,7, a unatoč tomu bit će najplaćeniji igrač u momčadi Julena Lopeteguija", zaključuju.

Rakitić je od dolaska u klub 2014. godine odigrao 310 utakmica, čime je četvrti stranac u povijesti Barcelone s najviše nastupa. Ispred njega su samo Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano. Hrvatski igrač je upisao 42 asistencije i zabio je 36 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo