'Puni smo predrasuda! Nek' nam je ocitao bukvicu!'

Osobno ne znam nikoga iz uprave Rijeke, nisam se ikad upoznao s njihovim trenerom Matjazom Kekom, ali ovim putem zelim cestitati igracima, upravi i, naravno, strucnom stozeru Rijeke.

5.12.2014.
6:30
VOYO logo

Sve moje simpatije i navijacka strast idu u smjeru Kantride. S nestrpljenjem sam cekao utakmicu sa Standardom i docekao vrlo vaznu pobjedu domace momcadi. Vec sam davno zelio nesto napisati o svjetlonosi hrvatskog nogometa ali, eto, nisam... Zapostavio sam najljepsu pricu hrvatskog nogometa i kao velika vecina pao pod utjecaj negativnih stvari. Priznajem da je to iskljucivo moja greska i ovim putem se ispricavam svim ljudima koji sudjeluju u projektu nogometnog kluba Rijeka.

Zasluzili ste svakodnevno biti na naslovnicama sportskih zurnala. Izgleda da mi je trebalo dvije godine da shvatim kako ima svjetla u tunelu. Valjda sam mislio da je to samo bljesak, da ce svjetlo nestati brze nego sto se i pojavilo, pise u novoj kolumni za Igraliste.hr nekadasnji hrvatski reprezentativac Mario Stanic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogu hvala da sam se prevario. Izmedu ostalog sam zelio pricekati njihovu zadnju domacu europsku utakmicu. Zelio sam da zavrse jedan ciklus i opet nisam mogao vjerovati da ce Kantrida ostati neosvojena tvrdava za mnoge europske klubove. Rijeka uporno demonstrira kako postoji ona ljepsa strana i kako se moze izaci iz zivog blata, demantira sva negativna razmisljanja, prkosi svima nama koji smo se bojali vjerovati u njihov projekt.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2b8035

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad cinjenice ili statistika:

Dvije godine u Europskoj ligi Rijeka nije izgubila doma. Mislite li da je to slucajno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna europska momcad nije nadigrala Rijeku na Kantridi, mislite li da je i to mozda slucajno?

Igraju moderan i dinamican nogomet, sto god to nekome znacilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju ono sto je najteze imati u nogometu - kontinuitet.

Izbornik najvise pozivnica salje upravo u Rijeku, mozda je i to slucajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne volim govoriti o trenerima koji me nisu trenirali, ali moram naglasiti da ovo sto radi mister Kek nije dobro. Da , dobro ste procitali, to sto radi mister Kek nije dobro, nego odlicno. Zapravo, to je velicanstveno!

Dosao je tiho i usao na mala vrata, a vec sada momcad pod njegovom palicom ispisuje nove zlatne stranice. Tko god misli da pretjerujem i da je to lako, nek' izvoli i proba. Na stranu rezultati, zanemarimo na tren sustav i taktiku. Jeste li primijetili nesto bitno, nesto sto neki zovu rukopis trenera? Kod Keka igraci napreduju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je mozda najtezi zadatak trenera, naravno po mom skromnom misljenju. Uciniti igraca boljim danas nego sto je to bio jucer, iz dana u dan, iz tekme u tekmu , iz mjeseca u mjesec napredovati...

Strahovito zahtjevan i mukotrpan posao koji mister Kek ne odraduje prosjecno niti dobro, on to radi vise nego dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miran, tih i umjeren u izjavama, iskace iz okvira nasih predrasuda o profilu trenera. Dolazi u nase mlijecne staze iz susjedne zemlje iz koju smatramo da samo mogu dobri skijasi doci. Mi jos uvijek zivimo u uvjerenju kako u Sloveniji ne zive nogometno osvijesteni ljudi. Puni smo predrasuda i zbog toga mi je posebno drago sto je slovenski strucnjak mister Kek ocitao bukvicu svim hrvatskim trenerima, meni, a i vama.

Cijelu kolumnu mozete procitati na portalu Igraliste.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo