PUCAJU K'O SUMANUTI, ALI RIJETKO POGAĐAJU: / Statistika otkriva zašto je Mourinhov United u velikim problemima

Image
Foto: AFP, JON SUPER

Novi udarac doživio je Jose Mourinho na klupi Manchester Uniteda nakon što su njegovi igrači domaći teren u nedjelju iskoristili za remi protiv ove sezone prilično neuvjerljivog West Hama.

28.11.2016.
10:11
AFP, JON SUPER
VOYO logo

Već u drugoj minuti nedjeljnog ogleda 13. kola na Old Traffordu domaćin je bio u rezultatskom minusu u koji ih je gurnuo Diafra Sakho da bi u 21. Zlatan Ibrahimović glavom uspio postaviti konačan rezultat.

Image
MOURINHOV TRENUTAK LUDILA: /

Pogledajte zbog čega je Special One završio na tribinama

Image
MOURINHOV TRENUTAK LUDILA: /

Pogledajte zbog čega je Special One završio na tribinama

Bio je to sedmi premierligaški pogodak 35-godišnjeg švedskog napadača u dvanaestoj utakmici za klub i treći u posljednje tri utakmice (dvaput je zabio Swanseu u 11. kolu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što zvuči prilično poražavajuće za slavni engleski klub sljedeći je podatak – od početka listopada uputili su čak 91 udarac prema suparničkim vratima i poentirali samo triput. Udarce u pogodak, prevedeno, pretvaraju s tek 3.3 posto preciznosti. U engleskom nogometnom prvenstvu ne postoji momčad koja je vi��e put zaprijetila suparniku, ali realizacija ih svrstava na pretposljednje, 19. mjesto u toj statističkoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poprilično puno toga troši upravo Ibrahimović, igrač koji u okvirima engleskog prvenstva puca najviše prema suparničkim vratima. Uputio je dosad, za sedam postignutih golova, čak 63 šuta, osam više od prvog sljedećeg na tom popisu, Cityjevog Sergija Agüera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, remi protiv West Hama u nedjelju znači još nešto - po prvi put u povijesti Premier lige Manchester United nanizao je četiri domaće prvenstvene utakmice bez pobjede. Zahvaljujući i tom nizu, momčad se nalazi na šestom mjestu ljestvice velikih osam bodova udaljena od Lige prvaka i još većih jedanaest od prvog mjesta ukupnog poretka.

A tek 20 osvojenih bodova iz trinaest odigranih utakmica znače i da je Mourinho slabije startao od Louisa van Gaala, ali i Davida Moyesa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo