PSG-U PRIJETI IZBACIVANJE IZ LIGE PRVAKA: Mbappe i Neymar na udaru, u Madridu jedva dočekali ovakav scenarij

Image
Foto: AFP

Uefa je stavila PSG pod povećalo zbog potencijalnog kršenja FFP-a. Istraga je otvorena u sjeni novih podataka koje je objavio Football Leaks.

14.11.2018.
15:39
AFP
VOYO logo

Francuski prvak PSG mogao bi biti izbačen iz Lige prvaka. Tu je senzacionalnu vijest objavio L'Equippe nakon što su procurile nove informacije o Uefinoj istrazi zbog kršenja pravila Financijskog fair playa. Upitni su njihovi sponzorski ugovori s Katarskom turističkom zajednicom, tamošnjom Nacionalnom bankom, Ooredoom, beIN Sportsom i Aspetarom. Naime, oni navodno vrijede 87 milijuna eura, a PSG je objavio da im donose 138 milijuna eura.

Rupa u proračunu

Nadalje, navodno je u PSG-ovom proračunu deficit od 84 milijuna eura za sezonu 2016-2017, a Uefa ne dopušta viši od 30 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pod povećalom su se opet našli rekordni transferi Neymara i Mbappea od 222 odnosno 180 milijuna eura. Samo na račun odšteta i primanja dvojice igrača PSG-a mora svake godine pronaći 150 milijuna. L'Equipe ističe kako je pred klubom težak zadatak kako bi zadovoljili Uefine zahtjeve te su ga usporedili s osvajanjem Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski dnevni list ističe da je kazna za kršenje Uefinog pravila izbacivanje iz Lige prvaka. Osim toga moguća je i zabrana registriranja igrača za europska natjecanja ili neisplata novca koja su zaradili u njima.

Nakon objave ove vijesti španjolski As je odmah objavio kako je Real Madrid spreman olakšati posao PSG-u budu li Francuzi prisiljeni prodavati jednog od igrača. Raširenih ruku dočekat će ih na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo