PSG-OVA NEMORALNA PONUDA RONALDU: Nude mu plaću jednaku Messijevoj, ali pred potpis postoje dva ogromna problema

Image
Foto: AFP

Ronaldo bi u Parizu zarađivao 45 milijuna eura po sezoni

30.5.2018.
11:05
AFP
VOYO logo

Izjava Cristiana Ronalda nakon finala Lige prvaka prema kojoj mu je 'bilo lijepo u Realu' te da će se 'u nadolazećim danima navijačima obratiti navijačima koji su uvijek bili na njegovoj strani' uzburkala je duhove Realovih simpatizera. Nadalje, činjenica da su nositelji kluba obukli dres za sljedeću sezonu i predstavili ga svijetu, a da on, najveća od svih klupskih zvijezda, to nije napravio, dodatno su naglasili sumnju da će najbolji strijelac kluba svih vremena napustiti Madrid.

Nastavak priče nudi španjolski As prema kojem je Paris Saint-Germain već stupio u kontakt s prvacima Europe te im osvijestili svoju želju da Ronalda presele u svoje redove. Kako bi na to nagovorili i portugalskog napadača spremni su mu ponuditi mnogo bolje uvjete od onih koje ima u Realu, točnije 45 milijuna eura po sezoni što bi ga stavilo uz bok Lionelu Messiju odnosno njegovim primanjima u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka napadačka linija, ali...

Osim toga, napadački trolist Ronaldo, Neymar, Kylian Mbappe zvuči prilično ozbiljno u navali na ispunjenje klupskih ambicija pa bi portugalski as i dalje bio u momčadi koja je konkurentna u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dodaje izvor, postoje dvije velike prepreke pri realizaciji ideje čelnika pariškog kluba. Jedna je da bi u smjeru Madrida onda vjerojatno trebao biti upućen Neymar, nekadašnji Barcelonin napadač koji se već neko vrijeme spominje u kontekstu prelaska u Realovu momčad.

Milijarda eura

Drugi problem možda je i veći. Ronaldo je za madridski klub ugovorno vezan do kraja lipnja 2021. godine, a klauzula u ugovoru kazuje da prije vremena može otići samo u klub koji je spreman njihovu suradnju prekinuti upute li u smjeru Madrida bankovna jamstva u visini milijardu eura. PSG nije spremna ponuditi više od 150 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba zaboraviti i da je pariški klub pod prismotrom UEFA-e te da im se svaki korak prati u kontekstu njihove rastrošnosti i pridržavanja pravila Financijskog fair-playa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo