PA JE LI TO MOGUĆE? / Ovo zvuči nevjerojatno: Znate li što se događa PSG-u kada su na terenu od prve minute Messi, Mbappe i Neymar?

Image
Foto: Profimedia

U momčad PSG-a se u posljednjoj utakmici vratio Neymar i Parižani su odmah izgubili

23.2.2022.
12:20
Profimedia
VOYO logo

Vodeći sastav francuskog nogometnog prvenstva PSG poražen je prošle subote na gostovanju kod Nantesa sa 1-3 u susretu 25. kola Le Championnata.

Image
TEŽAK PORAZ /

Svladali Real pa im Nantes utrpao tri komada do poluvremena: Zaigrali Messi, Neymar i Mbappe, ali poraz nisu izbjegli

Image
TEŽAK PORAZ /

Svladali Real pa im Nantes utrpao tri komada do poluvremena: Zaigrali Messi, Neymar i Mbappe, ali poraz nisu izbjegli

Prva je to pobjeda Nantesa protiv moćnih Parižana u posljednjih šest susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je prvi put od studenog započeo susret s ubojitim trojcem Messi - Neymar - Mbappe. Brazilac se oporavio od ozljede gležnja i vratio se na teren u utorak u ogledu Lige prvaka protiv Real Madrid, no tada je ušao u igru u 73. minuti. Protiv Nantesa je Mauricio Pochettino od prve minute zaigrao s triom "MNM".

Međutim, domaćin je već u četvrtoj minuti poveo golom Randala Kolo Muanija. Na 2-0 je povisio Quentin Merlin u 16. minuti, a fantastično prvo poluvrijeme Nantesa zaokružio je Ludovic Blas golom iz kaznenog udarca u sudačkoj  nadoknadi nakon što je Georginio Wijnaldum igrao rukom u šesnaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je već u drugoj minuti nastavka uspio smanjiti preko Neymara, a Brazilac je u 59. minuti imao priliku vratiti goste u život. Međutim, nije uspio realizirati kazneni udarac. Pucao je u donji desni kut, ali je Alban Lafont zaustavio njegov pokušaj. Bio je to Lafontov treći obranjeni jedanaesterac od posljednja četiri. Parižani su do kraja susreta imali još nekoliko prilika, no rezultat se više nije mijenjao. 

Recept za poraz

To je Parižanima bio tek treći poraz ove sezone u svim natjecanjima, a posebno je zanimljivo da su u svakoj od te tri utakmice susret od prve minute počele tri najveće zvijezde - Messi, Mbappe i Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG-ov trojac ne radi dovoljno u obrani pa momčad puno uravnoteženije izgleda kada umjesto Neymara igra Angel di Maria, koji ga je mijenjao dok je bio ozlijeđen.

Dok je Neymar bio ozlijeđen, PSG nije pretrpio niti jedan poraz i primio je samo dva gola, a kada se Brazilac vratio, primili su tri u samo 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo