PSG ĆE TRENERU KOJEG JE OTPUSTIO MORATI ISPLATITI OGROMAN NOVAC: / Uz ovo će puno lakše podnijeti činjenicu da više nema posao

Image
Foto: Profimedia

Tuchel je dan prije no što je otpušten dao kontroverzni intervju jednom njemačkom mediju

25.12.2020.
10:57
Profimedia
VOYO logo

Francuski prvak Paris Saint Germain smijenio je u četvrtak trenera Nijemca Thomasa Tuchela.

Image
NAKON ŠTO JE DOBIO OTKAZ, SAMO SE JEDAN IGRAČ PSG-A OPROSTIO OD TUCHELA: /

'Nažalost, takav je nogometni zakon...'

Image
NAKON ŠTO JE DOBIO OTKAZ, SAMO SE JEDAN IGRAČ PSG-A OPROSTIO OD TUCHELA: /

'Nažalost, takav je nogometni zakon...'

Ova iznenađujuća odluka predsjednika PSG-a Leonarda došla je nakon jučerašnje pobjede od 4-0 nad Strasbourgom. PSG je treći u prvenstvu s bodom manje od drugoplasiranog Lillea. U Ligi prvaka, PSG je grupnu fazu natjecanja završio na prvom mmestu ispred RB Leipziga i Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je 47-godišnjem Tuchelu presudio poraz s vodećim Lyonom u domaćem prvenstvu 13. prosinca (0-1), a tjedan dana kasnije PSG je bez golova remizirao na gostovanju u Lilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzni intervju

Dan prije otkaza Tuchel je dao intervju za njemački Sport 1 u kojem se požalio na “političku prirodu” svojeg posla pa se počelo nagađati da je otpušten možda baš zbog zbog tih riječi.

“Da budem potpuno iskren, tijekom prvih šest mjeseci rekao sam sebi: ‘Jesam li još uvijek menadžer ili sam političar u sportu, ministar sporta? Gdje je sada moja uloga menadžera u takvom klubu? Rekao sam sebi: samo želim trenirati. Mislim da sam zato postao trener i zato i dalje jesam, mogu se naći bilo gdje. Bilo gdje gdje postoji pola terena za trening i DVD uređaj za snimanje video zapisa. Ja volim nogomet i to zadovoljstvo mogu dobiti na mnogo načina kao menadžer. Ponekad je to vrlo lako, ponekad je to veliki izazov, jer klub poput PSG-a ima niz utjecaja, osim fokusiranog interesa momčadi … Volim samo nogomet. A u ovakvom klubu nije uvijek samo nogomet”, rekao je Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika odšteta

Tuchelu je ugovor s PSG-om trajao do kraja ove sezone i sada mu Parižani moraju isplatiti odštetu, koja neće biti mala.

Francuski mediji otkrili su da će Nijemac od bogatog PSG-a dobiti čak sedam milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo