LIGA PRVAKA / Prvak Farskih otoka nastavlja sa senzacijama u Ligi prvaka, teški porazi Slovenaca i Srba

Image
Foto: Profimedia

Utakmicu bez pogodaka odigrali su Kopenhagen i Sparta pa će odluka o putniku u doigravanje Lige prvaka pasti u Pragu. Momčad koja ispadne, mogući je suparnik zagrebačkom Dinamu

8.8.2023.
23:08
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši nizozemskog PSV-a, portugalske Brage i turskog Galatasaraya napravili su veliki korak ka plasmanu u doigravanje za grupnu fazu Lige prvaka, uvjerljivim pobjedama u prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija.

Image
DOKTORSKI /

Pogledajte majstorsku asistenciju Perišića protiv Barcelone: Pogodio je suigrača u 'trepavicu' pa stisnuo šaku

Image
DOKTORSKI /

Pogledajte majstorsku asistenciju Perišića protiv Barcelone: Pogodio je suigrača u 'trepavicu' pa stisnuo šaku

PSV je na svom stadionu Philips u Eindhovenu svladao austrijski Sturm iz Graza s 4-1, Braga je kao domaćin pobijedila Bačku Topolu s 3-0, dok je Galatasaray istim rezultatom slavio na gostovanju kod ljubljanske Olimpije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzaslužniji za pobjedu PSV-a bio je dvostruki strijelac Luuk de Jong (22, 32), a preostala dva pogotka postigli su Isaac Babadi (4) i Ibrahim Sangare (73). Kakvu-takvu nadu austrijskoj momčadi donio je Slovenac Jon Gorenc Stanković golom u 40. minuti.

Galatasaray je u Istanbul sa stadiona Stožice odnio prednost od tri pogotka, a moglo ih je biti i više. Muhammed Kerem Akturkoglu je zatresao mrežu već u 9. minuti, a Dries Mertens je to učinio u 48. Belgijac je namjestio pogodak Bardakciju u 57. minuti, ali je VAR tehnologijom utvrđen nedopušten položaj. No, u prvoj minuti sučevog dodatka Halil Dervisoglu je postavio konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istim je rezultatom Braga ispratila Bačku Topolu. Bruma (17) i Pizzi (19) bili su strijelci u prvom poluvremenu, a Alvaro Djalo (87) u drugom za velika tri gola prednosti.

Poljski prvak Rakow mogao je na uzvrat u Limassol otići s dva pogotka prednosti koje su mu donijeli Ukrajinac Vladislav Kočergin (7) i Fabian Piasecki (63-11m), ali je u 89. minuti Južnoafrikanac Mihlali Mayambela Cipranima donio minimalan poraz (2-1) i aktivan rezultat za uzvrat. Fran Tudor i Zoran Arsenić odigrali su cijelu utakmicu za Rakow, a utakmicu je sudila hrvatska postava predvođena glavnim sucem Dujom Strukanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Farskih Otoka KI iz Klaksvika, koji domaće utakmice u Ligi prvaka igra u Torshavnu, napravio je još jedan podvig. Osim što je osigurao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, KI je u utorak došao korak bliže doigravanju za ulazak u Ligu prvaka pobjedom nad Norveškim Moldeom 2-1. Norvežani su poveli u 49. minuti golom Magnusa Eikrema, a prekoret je donio Arni Frederiksberg pogocima u 64. i 86. minuti.

Utakmicu bez pogodaka odigrali su Kopenhagen i Sparta pa će odluka o putniku u doigravanje Lige prvaka pasti u Pragu. Momčad koja ispadne, mogući je suparnik zagrebačkom Dinamu u doigravanju za plasman u grupnu fazu Europske lige, ako hrvatski prvak ne uspije preko AEK-a doći na korak do grupne faze Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:
Put prvaka:
Kopenhagen - Sparta Prag 0-0
Rakow Czestochowa - Aris Limassol 2-1 (Kočergin 7, Piasecki 61-11m / Mayambela 89)
KI Klaksvik - Molde 2-1 (Frederiksberg 64, 86 / Eikrem 49)
Olimpija Ljubljana - Galatasaray 0-3 (Akturkoglu 9, Mertens 48, Dervisoglu 90+1)
AEK Atena - Dinamo Zagreb odgođeno za 19.8.

Ligaški put:
PSV Eindhoven - Sturm Graz 4-1 (Babadi 4, L. de Jong 22, 32, Sangare 73 / Gorenc Stanković 40)
Braga - Bačka Topola 3-0 (Bruma 17, Pizzi 19, Djalo 87)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo