GORICA PALA U KRANJČI / Lokomotiva Goričane ubila u pojam i preskočila ih u poretku HNL-a

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Lokomotiva je osmom pobjedom došla do 32 boda i učvrstila se na petom mjestu, ispred šestoplasirane Gorice i sedmoplasiranog Slaven Belupa

26.2.2022.
17:42
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Lokomotive svladali su Goricu sa 2-0 (1-0) u utakmici 25. kola Prve HNL, koja je u subotu odigrana u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Vodeći pogodak za Lokomotivu postigao je Sandro Kulenović u 18. minuti, uz pomoć gostujućeg braniča Steenvoordena. Lokomotiva je u 60. minuti imali priliku udvostručiti prednost, ali je vratar Gorice Dominik Kotarski obranio kazneni udarac Josipu Pivariću. Ipak, u 72. minuti "lokosi" su došli do vodstva 2-0, a strijelac je bio Marko Dabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOK NA POLJUDU /

Rijeka razbila Hajduk usred Splita i preskočila Bijele u poretku HNL-a

Image
ŠOK NA POLJUDU /

Rijeka razbila Hajduk usred Splita i preskočila Bijele u poretku HNL-a

Lokosi bili konkretniji i efikasniji

Lokomotiva je osmom pobjedom došla do 32 boda i učvrstila se na petom mjestu, ispred šestoplasirane Gorice i sedmoplasiranog Slaven Belupa koji imaju po 29 bodova. Na vrhu ljestvice je Dinamo sa 50 bodova, jednim više uz utakmicu manje od drugoplasiranog Osijeka. Hajduk je treći sa 47, a Rijeka četvrta sa 46 bodova, s time da i Splićani imaju utakmicu manje.

Lokomotiva je nakon maksimirskog remija s Dinamom nastavila pozitivan niz i došla do druge pobjede u proljetnom drugom dijelu prvenstva protiv Gorice koja se ne može izvući iz serije poraza. Šestu utakmicu zaredom momčad Krunoslava Rendulića ostala je na 29 bodova osvojenih u prvih 19 prvenstvenih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije momčad iz Velike Gorice bila inferiorna Lokomotivi, ali su napadači domaće momčadi bili konkretniji i efikasniji, a ponekad i sretniji, kao što je to bilo u 18. minuti kod vodećeg pogotka "lokosa".

Branimir Cipetić je u kontranapadu pretrčao 50-ak metara po desnom boku, došao do suparničkog kaznenog prostora i ubacio na visinu peterca, gdje je Sandro Kulenović u skoku nadvisio Steenvoordena te uputio udarac glavom. Napadač Lokomotive je gađao lijevi kut, a lopta se od Steenvoordenovog potiljka odbila i završila u gornjem desnom kutu pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Dominika Kotarskog koji se ispružio koliko je mogao, ali nije uspio spriječiti pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duga provjera VAR-a za kazneni udarac

To je bilo dovoljno domaćoj momčadi da s prednošću dočeka drugo poluvrijeme. Lokomotiva je od početka drugog dijela krenula po udvostručenje prednosti. Već u 50. minuti je Dabro bio u kaznenom prostoru i pao nakon kontakta ramenima s Prširom, ali je sudac Kulušić to ocijenio ispravnim startom.

U nastavku akcije Fruk i Kalik su na suprotnoj strani pokušali ugroziti Nevistića, ali su oba udarca završila u bloku. Četiri minute poslije opet sporna situacija. Dabro je izbio sam pred vratara Kotarskog, prebacio ga, ali prebacio i vrata. No, Kotarski je u pokušaju zaustavljanja lopte naletio na Lokomotivnog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute je trajala VAR provjera je li Dabro bio u zaleđu i je li to bio kontakt za kazneni udarac, da bi na kraju domaća momčad dobila priliku za drugi pogodak, a Kotarski javnu opomenu. No, vratar Gorice je odlično pročitao namjeru Josipa Pivarića i obranio udarac nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu.

Dabro izveo majstoriju

Ono što Dabro nije uspio napraviti u 54. minuti, učinio je 18 minuta poslije. Na 25 metara od gola driblingom se riješio Mitrovića i Steenvoordena, izbio sam pred Kotarskog i hladnokrvno poslao loptu u donji desni kut za konačnih 2-0. Bio je to njegov 11. prvenstveni pogodak kojim se probio na treće mjesto ljestvice strijelaca Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo