DERBI KOLA / Hajduk i Osijek podijelili bodove u odličnoj utakmici u Gradskom vrtu

Image
Foto: Davor Javorovic /PIXSELL

Od samog početka obje su momčadi krenule eksplozivno, nizale su se šanse, a Osječani su zadali prvi udarac

3.10.2021.
21:26
Davor Javorovic /PIXSELL
VOYO logo

Hajduk i Osijek podijelili su bodove u gradskom vrtu u derbiju 11. kola Prve HNL. Golove su postigli Mađari – Laszlo Kleinheisler zabio je za Osijek, dok je za hajduk pogodio Gergo Lovrencsics.

Pred punim tribinama u Gradskom vrtu nije bio problem igrati brz i konkretan nogomet. Od samog početka obje su momčadi krenule eksplozivno, nizale su se šanse, a Osječani su zadali prvi udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VJEČNI ZLATAN /

Milan pripremio iznenađenje Ibrahimoviću za 40. rođendan, Rebićeva reakcija postala je hit

Image
VJEČNI ZLATAN /

Milan pripremio iznenađenje Ibrahimoviću za 40. rođendan, Rebićeva reakcija postala je hit

Mađarska laka konjica

Kleinheisler je pogodio mrežu Lovre Kalinića u devetoj minuti. Hiroš mu je dodao loptu na nekih 20 metara od gola, a Mađar je vidio da igrači Hajduka kasne u blok i pogodio mrežu Lovre Kalinića za oduševljenje u Gradskom vrtu.

No nije slavlje trajalo dugo, već u 19. minuti Gergo Lovrencsics je poravnao na 1:1. Mađarski desni bek ušao je u kazneni prostor Osječana, lažnjakom izbacio obranu iz ravnoteže i potegnuo prema golu, lopta se odbila od nekoga od Osjećana, ali ipak je ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog dijela nizale su obje momčadi prilike, Osječani su ipak više napadali, a istaknuti valja pokušaj Jugovića u 21. minuti. Sve su dobro odigrali Osječani, pucao je Jugović, a lopta se odbila najprije u jednu, a onda u drugu vratnicu pa van.

Mierez prokockao pobjedu

Nakon početnih pola sata ipak je pao broj prilika i tempo igre. Izdvojiti valja stopostotnu šansu Ramona Miereza iz 69. minute. Odlično je Bočkaj poslao loptu naprijed za napadača Osijeka koji je izbio oči u oči s Kalinićem, pokušao je provući kroz noge tu loptu, ali obranio je to vratar Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su u drugom dijelu imali jedan udarac unutar okvira vrata, kad je Alexander Kačaniklić pucao snažno s ruba kaznenog prostora, ali ravno u Malenicu. U sučevom dodatku je Kalinić dvaput zaustavljao udarce Osječana, Škoriću i Kleinheisleru, a posljednju opasnu akciju na utakmici izveo je Hajduk, ali je Slovenac Mlakar u izglednoj situaciji pucao preko vrata pa je ostalo 1:1.

Do kraja je Nenad Bjelica, nažalost, ostao bez dvojice igrača. Morao je vaditi iz igre Lončara i Bartoleca zbog ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je trenutno na tablici treći s 21 bodom, dok je Hajduk četvrti s 20 bodova. Rijeka je prva s 23 boda, dok je Dinamo drugi s 22. Ipak, pravo stanje će se vidjeti kad svi odigraju isti broj utakmica jer Dinamo ima dvije utakmice manje od Osijeka, dok Hajduk i Rijeka imaju po jednu utakmicu manje.

Osijek - Hajduk 1:1

Osijek: Malenica, Bartolec, Škorić, Bočkaj, Kleinheisler, Nejašmić, Jugović, Hiroš, Lončar, Bohar, Mierez; Klupa:Kolić, Ndockyt, Žaper, Pilj, Daku, Topčagić, Gržan, Miloš, Čeberko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Kalinić, Lovrencsics, Simić, Elez, Čolina, Vuković, Fossati, Krovinović, Sahiti, Ljubičić, Livaja; Klupa: Subašić, Katić, Dimitrov, Kačaniklić, Melnjak, Diamantakos, Atanasov, Mlakar, Dolček

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još sedam minuta.

85' Žaper je dobio žuti karton tek što je ušao s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Melnjak i Atanasov ulaze, Livaja i Vuković idu van kod Hajduka.

79' Tri zamjene kod Osijeka: Van idu Jugović, Hiroš i Mierez, a ulaze Žaper, Ndockyt i Daku. U međuvremenu je Bočkaj ponovo centrirao, ali nije taj njegov centaršut pronašao metu u sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Kod Hajduka ulazi Katić umjesto Eleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Stopostotna prilika za Osijek! Odlično je Bočkaj poslao loptu naprijed za Miereza koji je izbio oči u oči s Kalinićem, pokušao je provući kroz noge tu loptu, ali obranio je to vratar Hajduka.

67' Novi žuti karton za Osječane. Jugović je nagazio Čolinu i zaslužio je kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Inače, nije ovo ona ekplozivna igra iz prvog dijela, obja momčadi su usporile tempo, igra se više na sredini terena i nema toliko šansi kao u prvom dijelu.

62' Novi problemi za Osijek, Čeberko će morati ući u igru umjesto Lončara kojeg je ozlijedio Marko Livaja. Livaja je zbog udaranja laktom Lončara dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Ipak Bartolec nije dobro, Sahiti ga je pogodio onako čepovima kopačke, a sudac Pajač nije dosudio niti prekršaj u ovoj situaciji. Bit će zamjena, Miloš ulazi u igru umjesto Bartoleca.

51' Nezgodan sudar Bartoleca i Sahitija, obojica su legla na travnjak, ali izgleda da će moći nastaviti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Zamjena kod Hajduka - ušao je Kačaniklić, a izašao Ljubičić.

Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Prvi žuti karton na utakmici za Hiroša. Srušio je Sahitija na centru i zasluženo požutio. Osječka klupa imala je što za prigovoriti u ovoj situaciji.

34' Odličan pokušaj Ljubičića, prebacio je loptu na lijevu nogu i tukao pored vrata Malenice. Dobra i brza solo-akcija napadača Hajduka, ali neprecizan je bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Nakon atomskih pola sata kao da su se malo ispuhale obje momčadi, ali mora to tako biti, ne može se igrati sto na sat cijelu utakmicu. Ovo što smo dosad vidjeli svakako opravdava derbi kola.

23' Otvoreni nogomet gledamo u Osijeku, opet je popustila Hajdukova obrana na lijevoj strani, Bohar je opet bio u prilici, no uspio je to Kalinić odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Jugović pogađa ne jednu, nego svije vratnice! Sve su dobro odigrali Osječani, pucao je Jugović, a lopta se odbila najprije u jednu, a onda u drugu vratnicu pa van. Kakva utakmica u Gradskom vrtu...

19' Hajduk je izjednačio! Lovrencsics je opalio lažnjak na desnoj strani i pucao, a lopta se odbla u mrežu Malenice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' Puca i Bohar, s nekih 11-12 metara iskosa je tukao Slovenac, snažno je to bilo, a Kalinić i vratnica otklonili su tu opasnost.

13' Razgoropadio se Osijek, Mierez je bio u akciji, nije to bila loša situacija za napadača Osijeka, ali Kalinić je ovaj put bio spreman.

10' Vodi Osijek 1:0, Laszlo Kleiheisler pogodio je s 20 metara za vodstvo domaćina! Mađar je ostao sam na rubu kaznenog prostora, Hiroš mu je praktički donio loptu, a loše su igrači Hajduka izašli u blok i pogodio je Laszlo nebranjeni dio mreže Lovre Kalinića.

8' Evo i pokušaja Hajduka, Fossati je pokušao pronaći Ljubičića, bila je to vrlo dobra lopta prema napadaču Hajduka, ali Malenica je bio na pravom mjestu da zaustavi to dodavanje.

5' Prva prilika za Osijek. Bočkaj je ubacio, išla je ta lopta prema Škoriću u sredini, no ipak je Kalinić to uspio ukrotiti.

1' Počela je utakmica.

18:30 - Nema u sastavu Hajduka Stipe Biuka koji je uoči utakmice osjetio nemoć i slabost, piše Dalmatinski portal.

18:00 - Nogometaši Hajduka u nedjelju u 19.30 sati igraju protiv Osijeka u Gradskom vrtu. Utakmicu 11 kola hrvatskog prvenstva najavio je trener Jens Gustafsson.

"Krovinović se vraća, Fossati je dobio tjedan dana treninga s momčadi, i ne samo on. Svi su dobili više minuta treninga, i sigurno ćemo biti bolji u nedjelju nego protiv Lokomotive", kazao je trener Bijelih. Ove dvije momčadi već su se jednom sreli ove sezone i tada je Osijek slavio.

"To je za nas bio razočaravajući rezultat jer smo zaslužili više od poraza. Od tad smo narasli kao momčad, došli su nam i neki novi igrači, mnogi od njih su se digli i od tada smo odigrali mnoge dobre utakmice", dodao je Gustafsson.

Bjelica: 'Atmosfera je odlična'

Oglasio se uoči utakmice i Nenad Bjelica, trener Osijeka.

"Atmosfera u momčadije odlična, no protiv Hajduka zbog ozljede nećemo imati Fiolića, a Ivušiću su šanse za nastup minimalne. Radi se o utakmici u kojoj mogu nastupiti samo najspreminiji igrači", rekao je Bjelica pa nastavio:

"Protiv Šibenika samo odigrali stabilnu utakmicu i to nam je cilj jer samo imali loših i prvih i drugih poluvremena . Želimo trčati 90 minuta, boriti se i onda protiv Hajduka koji je u dobroj formii značajno se ppojačao, možemo do rezultata. Sigurno da oni neće stati u svoj šesnaesterac i braniti se, imaju kvalitetu za napraviti puno toga u napadu. Opasnost ne prijeti samo od Livaje, koji je zasluženo postao reprezentativac, o čemu svjedoče i njegove brojke".

Bod razlike

Uoči ove utakmice Bijeli se nalaze na četvrtom mjestu prvenstvene tablice s 19 osvojenih bodova u devet odigranih susreta. Osijek trenutno zauzima drugu poziciju s 20 bodova u 10 odigranih utakmica.

Utakmicu Osijeka i Hajduka možete pratiti uživo u tekstualnom prijenosu od 19:30 na portalu Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo