Povijesna utakmica /

Prošlo je pet godina od čudesnog preokreta Barcelone: Dan kad su Rakitić, Messi i društvo ispisali povijest

Image
Foto: Profimedia

8. ožujka 2017. odigrana je jedna od najlegendarnijih utakmica nogometne Lige prvaka u povijesti. Radi se o nevjerojatnom preokretu Barcelone.

8.3.2022.
14:40
Profimedia
VOYO logo

Jasno je kako je 8. ožujak međunarodno poznat kao Dan žena. Ipak, nogometnim navijačima ovaj datum ostati će upamćen i zbog nevjerojatne utakmice Lige prvaka između Barcelone i PSG-a.

Prvi je susret PSG pobijedio s rezultatom od 4-0 i time jednom nogom zakoračio četvrtfinale natjecanja. Međutim, igrači Barcelone imali su drugačije mišljenje. U uzvratnoj utakmici su svladali Paris s ogromnih 6-1 i time prošli u sljedeću fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada u redovima Barcelone pojavila se u 50. minuti kada je Lionel Messi zabio pogodak za vodstvo od 3-0 Barcelone. Međutim, dvanaest je minuta poslije Edinson Cavani ugasio nadu s pogotkom za 3-1, s čime je Parisu osigurao ključni gol u gostima kojeg Barcelona nije imala.

Neymar čudesno vratio Barcelonu u život

Neymar je, u svojoj posljednjoj sezoni za Barcelonu, odigrao možda i najbolju utakmicu u karijeri. Prvo je izborio jedanaesterac kojeg je Messi realizirao za 3-0. Zatim je zabio prekrasan slobodni udarac u 88. minuti za 4-1, a tri minute poslije je i sam zabio kazneni udarac nakon prekršaja na Suarezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, Neymar je uputio ubačaj u kazneni udarac u 95. minuti kojeg je Sergi Roberto pogodio u mrežu, s čime je Barcelona pobijedila utakmicu s 6-1 i prošla u sljedeću fazu natjecanja s rezultatom od 6-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo