PROSINEČKI O ŠANSAMA HRVATSKE I SRBIJE NA SP-U: / Legenda odgovorila na pitanje vidi li se na srpskoj klupi

Image
Foto: PIXSELL

Prosinečki je ocijenio snagu Srbije i odgovorio što očekuje Hrvatska

12.5.2018.
10:28
PIXSELL
VOYO logo

U intervjuu temeljenom na pitanjima koja evociraju prošlost (dosta je govorio o Crvenoj zvezdi) i bude nadu srpskom navijačkom puku (ocijenio je snagu reprezentacije) legendarni hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki osvrnuo se za Kurir i na mogućnost preuzimanja srpske izabrane vrste.

Nogometni znalac koji uvijek visoko kotira u anketama i kad se traži hrvatski izbornik tvrdi da ga nitko iz Srpskog nogometnog saveza nije kontaktirao dok je bio bez angažmana, a odgovara na pitanje bi li sad o pozivu razmislio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što donosi budućnost...

"Nitko sa mnom nije pričao o tome! Poslije Azerbejdžana bio sam u Zagrebu, bio sam slobodan, ali nitko me nije kontaktirao. Poslije sam dobio poziv iz BiH i to je za mene bio veliki izazov. Sada o klupi Srbije ne razmišljam. Tek sam došao u Sarajevo, tri mjeseca sam tek izbornik BiH. Što će biti u budućnosti, nemam pojma."

Šanse Srbije na skorašnjem Svjetskom prvenstvu Prosinečki vidi ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija je poslije duljeg vremena izborila plasman na SP. Po meni, Srbija mora dosta raditi na ozračju u reprezentaciji. Očigledno je da nešto nije bilo u redu jer Srbija mnogo godina nije bila na velikim natjecanjima. Grupa je teška, ali srpski igrači imaju kvalitetu. Trebaju je i pokazati na terenu, i to protiv najjačih reprezentacija svijeta. Najvažniji je kolektiv, njemu moraju svi biti podređeni. Da bi se napravio rezultat, naravno."

'Srbija ima jaku generaciju'

"Srbija ima stvarno dobru generaciju, čim se plasirala na SP. Ima tu nešto. Kolarov, Matić, Tadić su imena u Europi i svijetu vrlo dobro poznata imena. Svi oni igraju ozbiljne lige i imaju kvalitetu. Mislim da će svakoj reprezentaciji biti teško protiv Srbije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A rezultat će Srbija pokušati napraviti kretanjem iz skupine E u koju su smješteni sa izabranim vrstama Brazila, Švicarske i Kostarike.

"Brazil je jedan od favorita za osvajanje naslova. E, sad... Švicarci su pokazali kvalitetu u kvalifikacijama, posebno u baražu. Oni su stvarno baš dobra reprezentacija. Imaju izbornika Petkovića, koji ih vodi duže vrijeme. Radi se o dobrom i iskusnom treneru. Kostarika je i prije četiri godine bila iznenađenje. Mogu pobijediti svakoga, ali i od svakoga izgubiti. Srbiji neće biti nimalo lako u toj grupi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Realno, Hrvatska prolazi skupinu'

Jedno izdvojeno pitanje bilo je posvećeno i očekivanjima hrvatske publike od nastupa Vatrenih u Rusiji.

"Reprezentacija standardno ide na velika natjecanja. Svi u Hrvatskoj već razmišljaju da mogu daleko jer imaju kvalitetu i igrače u najboljim klubovima svijeta. Javnost smatra da je ovo šansa generacije da se napravi neki podvig. Realno, uz Argentinu bi Hrvatska trebalo ići dalje, jer su u grupi još Island i Nigerija, ali...", zaključio je Prosinečki, originalni član Vatrenih koji su 1998. godine u Francuskoj osvojili svjetsku broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo