PROĐU LI NA SP, VATRENI BI MOGLI BITI U 'SKUPINI SMRTI': /

Ovako će izgledati jakosni šeširi na ždrijebu u Moskvi

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ždrijeb za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji održat će se 1. prosinca u Moskvi, a hrvatska bi reprezentacija mogla završiti tek u trećem jakosnom bubnju.

12.10.2017.
9:59
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Jakosne skupine bit će određene na temelju FIFA-ine ljestvice, a prema trenutnom stanju, ghotovo su sigurne sve reprezentacije koje će biti u prvom šeširu. Rusija kao domaćin ima povlašteni položaj, premda prema renkingu ne spada u prvi bubanj, a uz nju će biti Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija i Poljska. Unutra je zasad i Francuska koja bi na sljedećoj ljestvici trebala prestići Švicarsku.

Image
VATRENI SU DIO ELITE I PROTIV NJE ĆE I IGRATI: /

Provjerite tko su suparnici Hrvatske u Ligi nacija

Image
VATRENI SU DIO ELITE I PROTIV NJE ĆE I IGRATI: /

Provjerite tko su suparnici Hrvatske u Ligi nacija

Englezi i Španjolci u drugom bubnju

U drugoj jakosnoj skupini su sigurno tri velikana i bivša svjetska prvaka - Engleska, Španjolska i Urugvaj. Meksiko i Kolumbija su također u drugom bubnju u kojem će završiti i Peru, Italija i Švicarska ako prođu dodatane kvalifikacije. Hrvatska reprezentacija zasad 'visi' - prođu li u doigravanju i Švicarska i Italija i Peru, izgledno je da će Vatreni završiti tek u trećem šeširu. Naravno, ako i oni sami prođu u baražu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Aktualna ljestvica FIFA-e

Island, Kostarika, Egipat i Iran zasad su u trećem bubnju, a Srbija, Japan, Panama, Nigerija, Južna Koreja i Saudijska Arabija u četvrtom. No, ovdje se situacija može promijeniti ovisno o ishodima utakmica dodatnih kvalifikacija. Island bi, primjerice, mogao završiti u drugoj jakosnoj skupini, a Srbija u trećoj.

Plasira li se, dakle, Hrvatska na SP,mogla bi u najgorem scenariju završiti u iznimno jakoj skupini. Primjerice s Brazilom i Španjolskom ili Njemačkom i Engleskom. No, zasad je najbitnije da Dalićevi izabranici prođu dodatne kvalifikacije, a tek onda mogu poćeti razmišljati o ždrijebu za Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo