ATMOSFERA UOČI UTAKMICE / Procurio video tučnjave u 'Tkalči' u kojoj je jedan navijač Dinama teže stradao: Boysi imaju važnu obavijest

Image

Pratimo napetu atmosferu s zagrebačkih ulica uoči večerašnjeg sraza Dinama i West Hama (18.45)

16.9.2021.
18:06
VOYO logo

UŽIVO

18:22 - Navijači su stigli na tribine.

Image
Image

18:04 - Tribine se polako pune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17:24 - Gostujući navijači zaputili su se prema Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antigensko testiranje

16:38 - Iz Dinama su se oglasili dva sata prije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na temelju upita o mogućnosti antigenskog testiranja za navijače prije utakmice ovim putem obavještavamo navijače o tome da je jedini punkt za antigensko testiranje iza kojeg organizacijski stoji GNK Dinamo onaj koji se nalazi između zapadne i sjeverne tribine u blizini Ticket pointa.

Drugi punktovi za antigensko testiranje nemaju veze s GNK Dinamo. Cijena testiranja na punktu ispod zapadne tribine iznosi 75 kuna. Radno vrijeme je danas do 19:30 sati.EU digitalna COVID potvrda izdaje se nakon testiranja na istom punktu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dođite ranije'

16:01 - Uoči utakmice oglasili su se iz Maksimira te su otrkili koliko navijača očekuju. O tome više ovdje.

15.33 - Bad Blue Boys, navijačka grupa Dinama iz Zagreba, prije dva je sata na svom službenom Facebook profilu objavila i obavijest:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavijest prije večerašnje utakmice! Svi navijači na sjever bi trebali ući najmanje pola sata prije početka utakmice kako bi se izbjegle gužve na ulazima i kako se ionako spora procedura ulaska na tribinu ne bi dodatno usporila".

15.22 - Hrpa policije je u centru grada, viđeno je i dosta policijskih službenika u civilu. Ništa se ne prepušta slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.13 - Kako se bliži početak utakmice, tako se i atmosfera polagano usijava. Oko 300 navijača West Hama nalazi se na jugu maksimirskog stadiona kako bi se testiralo na koronavirus.

14.50 - Uoči današnje utakmice 1. kola skupine H Europske lige između Dinama i West Hama (18:45) došlo je do tučnjave navijača u Zagrebu. U srijedu oko 21:25 u Tkalčičevoj ulici britanski su navijači napali dvojicu hrvatskih državljana a nakon toga su se uspjeli onako pijani i međusobno potući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAVIJAČI WEST HAMA DOČEKUJU UTAKMICU /

Policija ih štiti od Boysa: Ovog puta, nisu izvjesili toliko zastava i transparenata; Veliki je broj policije u civilu

Letjele su boce i krigle na terasi jednog kafića, a jedan je mlađi navijač teže ozlijeđen te je prebačen u KBC Sestre milosrdnice. Na društvenim mrežama, točnije na Twitter profilu HooligansTV, osvanuo je kratki video kavge u Tkalčićevoj ulici.

Priopćenje policije

Inače, o svemu je PU Zagrebačka javnost informirala na svojoj web stranici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. S obzirom na to da je 26-godišnjak ozlijeđen, pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.

U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta,

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje na to da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola

Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.

U 21:45 policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo