ZAGREB POD OPSADOM POLICIJE / Strahuje se da su u grad došli zloglasni huligani: Njihova povijest je brutalna; Žrtvama su u ustima ostavljali vizitke

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Inter City Firm slavna je huliganska grupa koja više ne postoji, ali West Ham još ima huligane

16.9.2021.
13:36
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Kako to i dolikuje Englezima koji imaju visok životni standard i dobre plaće (kao i za njih jeftin zračni transport), došli su u velikom broju u Zagreb kako bi bodrili svoj West Ham danas na Maksimiru, u utakmici 1. kola skupine H Europske lige. I naravno, došlo je sinoć u centru i do incidenta...

Image
VEĆ JE POČELO /

Navijači West Hama i Dinama potukli se u samom centru Zagreba: Ima privedenih, svi su bili pijani

Image
VEĆ JE POČELO /

Navijači West Hama i Dinama potukli se u samom centru Zagreba: Ima privedenih, svi su bili pijani

Grupa pijanih Engleza napala dvojicu mladih navijača Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija objavila je da je grupa engleskih navijača u 21.25 napala dvojicu Hrvata od kojih su jednoga teško ozlijedili. Letjele su boce i krigle na terasi kafića, a kasnije su se Englezi potukli međusobno.

Hrvat (26) koji je teško ozlijeđen u napadu engleskih huligana završio je u KBC Sestre milosrdnice. No, tu se ne radi o većem navijačkom sukobu dvije velike grupe navijača nego o incidentu u kojem je veća grupa pijanih Engleza sramotno napala dvojicu mladih navijača Dinama ali zato se nije usudila maknuti iz štičenog centra, koji je sav pod kamerama, odnosno koji je pod kontrolom velikog broja policije koja je napravila tzv. obruč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija sinoć spriječila veći sukob

Policija je objavila da je spriječila veći sukob te da je privela sedmoricu engleskih državljana, također i da je nakon incidenta na Trgu bana Jelačića uočila dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba, koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Englezi su za ovu utakmicu dobili 1243 ulaznice, a onda su zatražili dodatne ulaznice od Dinama. Dobili su još 750 ulaznica i sve su rasprodane. 

Na Maksimiru oko 2000 Engleza

Sudeći po tim brojkama, na stadionu bi ih trebalo biti oko dvije tisuće, a još stotine njih najavili su dolazak u Zagreb i gledanje utakmice u nekom od zagrebačkih pubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi navijači West Hama bili su dio slavnog Inter City Firma, navijačke skupine West Hama koja je svojedobno bila jedan od najopasnijih huliganskih grupa u Londonu, a nazvali su se po željezničkoj liniji kojom su putovali na gostovanja. Ugledni BBC ih je 2010. godine svrstao na četvrto mjesto liste od deset najopasnijih u povijesti engleskog huliganizma.

O ICF-u snimani i filmovi

Na prvom mjestu bili su njihovi najveći rivali, navijači Millwalla, tzv. Bushwackersi. O ICF-u su snimani i filmovi poput engleskog Football Factoryja i loše američke inačice na istu temu Green Street Hooligansa. No, ima još filmova na tu temu... Na You Tubeu također postoji brdo snimaka tučnjava te huliganske grupacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ICF je također pionir posjetnica, odnosno vizitki koje su ostavljali na žrtvama koje su pretukli. "Čestitamo, upravo ste upoznali ICF", stajalo je na tim posjetnicama koje su ušle u legendu engleskog huligansko-navijačkog pokreta...

Danas više nisu tako jaki ali i dalje mogu stvoriti probleme

Danas ta firma više ne postoji ali postoje neke druge huliganske ekipe među pristalicama Čekičara koje ipak nisu toliko ni jake kao nekad ni aktivne u svojim huliganskim djelovanjima ali mogu stvoriti određene probleme. Pretpostavlja se kako se među navijačima West Hama nalaze i takve huliganske ekipe koje su došle u hrvatsku metropolu malo i zaplesati s Bad Blue Boysima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zbog ogromne količine policije u gradu, posebno civilaca, većih sukoba za sada nema. Policija je uistinu na svakom koraku, centar grada je pod opsadom, organi reda patroliraju Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo