PROCURIO PLAN BAVARACA: / Evo kako njemački gigant na svoju klupu želi dovesti Niku Kovača

Image
Foto: AFP, PETER STEFFEN

Bayern Munchen želi zadržati privremenog trenera Juppa Heynckesa još jednu sezonu, a onda krenuti po Kovača ili mladog Hoffenheimovog trenera Nagelsmanna.

8.1.2018.
14:49
AFP, PETER STEFFEN
VOYO logo

Bayern na svojoj klupi želi hrvatskog trenera, bivšeg izbornika Vatrenih, čovjeka koji se kao nogometaš dokazao upravo u Bundesligi Niku Kovača, aktualnog trenera Eintrachta iz Frankfurta. Bavarski velikan je već mjesecima u potrazi za novim trenerom, ali nikako da pronađe idealnog kandidata za svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruka kruna iz sezone 2002/03 i Interkontinentalni kup iz 2001. trofeji su koje je Niko Kovač ugrabio kao Bayernov igrač, ali i davna prošlost za stručnjaka koji je, vjeruju u Munchenu, spreman za posao života, ali problem je što hrvatski trener s Eintrachtom ima ugovor do 2019. godine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIKO KOVAČ NAPOKON PROGOVORIO O INTERESU BAYERNA: Bivši izbornik

Međutim, Bavarci imaju plan. Prema pisanju njemačkog Kickera, a prenošenju uglednog Eurosporta, Bayern Munchen želi zadržati privremenog trenera Juppa Heynckesa još jednu sezonu, odnosno uvjeriti ga u ostanak u klubu još jednu sezonu, a onda krenuti po Kovača ili mladog Hoffenheimovog trenera Nagelsmanna koji će tada moći napustiti klub za pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema bolje opcije od te da Jupp ostane još jednu godinu", piše Kicker i tvrdi da se za takav plan žestoko zalaže predsjednik Uli Hoeness. Sportski direktor Bayerna, proslavljeni bivši BiH nogometaš Hasan Salihamidžić, istaknuo je, pak, kako će se ovim "problemom" pozabaviti u narednim mjesecima.

Bayern je u misiji traženja nasljednika Juppa Heynckesa koji je pristao momčad voditi do kraja sezone. Među kandidatima koji se najčešće spominju za tu atraktivnu poziciju su Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann, Niko Kovač,Joachim Löw i Jürgen Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo