Albanci zapanjili svojom verzijom događaja: 'Tukla nas je i policija'

Dva dana poslije nemilih scena na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu službenim se priopćenjem oglasio i Albanski nogometni savez (AFA).

16.10.2014.
17:02
VOYO logo

Do prekida kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo je, podsjećamo, došlo u 42. minuti nakon što se se nad stadionom Partizana pojavila daljinski upravljana letjelica sa zastavom 'Velike Albanije'. Srpski branič Stefan Mitrović ju je pokušao spustiti, ali su ga zbog toga napali albanski igrači što je, pak, dovelo do upada huligana na teren. Sucu Martinu Atkinsonu nije preostalo ništa drugo nego da prekine utakmicu. No, sudeći prema priopćenju Albanaca, i prije samog dvoboja je bilo puno izgreda.

"Tijekom puta do stadiona, srpski su navijači kamenjem gađali autobus albanske reprezentacije. Prije zagrijavanja je dio albanske delegacije, predvođen predsjednikom AFA-e Armandom Dukom, pogođen komadom betona koji je predan kao dokaz delegatu UEFA-e. Na kraju zagrijavanja albanski su igrači pogođeni hrpom kovanica, upaljača i ostalih predmeta, a tijekom cijelog zagrijavanja su se s tribina čuli povici 'Ubij Albance' i 'Smrt Albancima'. Prije nacionalnih himni, službeni je bend odsvirao nacionalistički marš koji nije bio dio programa, a potaknuo je ekstremne šovinističke emocije na tribinama", stoji između ostaloga u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se navodi da su cijelo vrijeme tijekom igre na teren padali teški predmeti, upaljači i pirotehnička sredstva.

//www.youtube.com/embed/3deFkmHkUwA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trojica albanskih igrača su pogođena kad su se krenula zagrijavati, a kad je došlo do prekida, na teren su uletjeli civili koji su izazivali gužvu, udarali albanske igrače i bacali na njih stolice. Naše su reprezentativce tukli i zaštitari koji su trebali osiguravati utakmicu, a u tunelu prema svlačionicama su ih udarali navijači, zaštitari i policija. Prije odlaska sa stadiona svi albanski igrači i službeno osoblje su pretraženi. AFA smatra da su svi prethodno navedeni događaji negativno utjecali na normalno odvijanje utakmice koja je u konačnici i prekinuta", zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo