PRIJE 25 GODINA: / Prvi gol u karijeri donio je Zidaneu novi Renault Clio

Image
Foto: Screenshot

Na današnji dan prije točno 25 godina, 10. veljače 1991., Zinedine Zidane je postigao prvi pogodak kao profesionalni nogometaš.

10.2.2016.
15:19
Screenshot
VOYO logo

Zidane je debitirao za seniorsku momčad Cannesa 18. svibnja 1989. s nepunih 17 godina u utakmici protiv Nantesa. Otada su mu u klubu dozirali nastupe, a slučaj je htio da je i prvi seniorski pogodak postigao protiv Nantesa.

Predsjednikov poklon

Bio je to samo jedan od dva Zidaneova nastupa u sezoni 1990/91, ali gol je pomogao Cannesu da se dokopa pobjede 2:1. Taj je pogodak tada nadolazećoj zvijezdi donio i potpuno novi automobil, crveni Renault Clio, koji mu je poklonio predsjednik kluba Alain Pedretti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće je sezone Zidane upisao 31 nastup i vodio Cannes do visokog četvrtog mjesta u francuskom prvenstvu, što je i danas najbolji plasman kluba još od sezone 1931/32 kada je bio drugi. Uslijedio je Zidaneov streloviti uspon: od 1992. do 1996. je igrao za Bordeaux, a potom je po pet sezona proveo u Juventusu i Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Realom je osvojio Ligu prvaka, s francuskom reprezentacijom je bio svjetski i europski prvak, a 1998. je osvojio Zlatnu loptu kao najbolji nogometaš svijeta. Danas je trener Reala i gradi novu karijeru. Bude li barem upola uspješan kao u igračkim danima, navijači Kraljevskog kluba će imati razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo