Priča o ekipi The Secret Cluba /

Osnovani su nekoliko dana prije Kutije Šibica, tamo sve oduševili, a sada osvojili svoj prvi turnir

Image

Kutija Šibica turnir je na kojem firme i lokali igraju za prestiž. Nevjerojatno je teško okupiti ekipu koja će dogurati barem do "Štefanja" na Kutiji Šibica. Vlasnici ulažu velika sredstava jer malonogometne turnire vide kao šansu za sjajnu promociju svojih firmi i lokala. Jedan od najpopularnijih klubova među mladima osnovao je svoju ekipu i za sada im sjajno ide.

11.1.2023.
17:52
VOYO logo

Gotovo da nema malonogometnog turnira u Hrvatskoj na kojem barem nekoliko ekipa ne nosi ime po jednom od ugostiteljskih objekata iz grada odakle dolaze. Neke ekipe, odnosno ugostiteljski objekti postali su nešto poput "malonogometnih velikana" na turnirima diljem Hrvatske. Stari Zagreb, CB Doberman, Va Bene kultne su ekipe koje godinama igraju značajnu ulogu na Kutiji Šibica. Ugostitelji su vidjeli sjajnu priliku za reklamu i marketing i putem malonogometnih turnira promoviraju svoje objekte. Sport je jedna od najboljih promidžbi, a nekako je opće poznato da poslije malog nogometa ide red dobre hrane i koje hladno piće.

Th Secret Club noćni je klub koji je posljednjih godina postao jedan od najpopularnijih mjesta za izlaske u Zagrebu. Smješten je u podnožju hotela Sheraton u Zagrebu, a njegov interijer i raznovrsni eventi s različitim glazbenim opusom svrstavaju ga među najpopularnije noćne klubove u Zagrebu. Mladi vlasnički trio Vito Penić, Filip Boban i Filip Polak odlučio se na osnivanje svoje malonogometne ekipe i baš kao što su svoj klub kroz nekoliko godina doveli na elitnu razinu, izgleda kako isti plan imaju i sa svojom malonogometnom ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjajnog rezultata na Kutiji Šibica na kojoj su prošli četiri kola i ušli među 32 najbolje ekipe, na svom drugom turniru u Velikoj Gorici osvojili su prvo mjesto i nagradu od 15.000 kuna. Slavili su baš protiv momčadi Va Bene koja je ove godine došla do četvrtfinala Kutije Šibice.

"Rekli smo idemo probati igrati Kutiju Šibica, kotizaciju smo platili sat vremena prija 'deadlinea', nismo imali dresove i sve je bilo zbrda-zdola", započeo nam je priču Leonardo Vukoja, igrač ekipe i promotor kluba na čiju je inicijativu osnovana ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ekipa Secreta skupila se za Kutiju Šibica i iako nisu imali nikakva očekivanja došli su do 4.kola i ušli među 32 najbolje ekipe. Za jednu takvu mladu i "na silu" skupljenu ekipu jako dobar rezultat.

"Već dugo igram razne malonogometne turnire za razne kafiće i firme i kako u posljednje vrijeme radim kao promotor za Secret Club došao sam na ideju da prijavimo Kutiju Šibica. Sastavili smo ekipu, Vito Penić je od trojice gazdi najviše zagrizao i isforsirao i to je sve bilo neobavezno i nismo očekivali nikakav rezultat jer je Kutija najveći turnir na ovim prostorima", rekao nam je Vukoja i nastavio

Secret kao novo ime na malonogometnim turnirima

"Napravili smo dobar publicitet i dobru atmosferu. S novom ekipom i novim igračima prošli smo u šesnaestinu finala što je sjajan rezultat za jedan od najvećih turnira na ovim prostorima. Od 200 i nešto ekipa mi smo završili među 32 i na to smo jako ponosni. Tu smo već pokazali da bi mogli biti ozbiljna ekipa. Idući turnir je bio onaj u Velikoj Gorici koji smo osvojili."

Malonogometne ekipe koje su već godinama na sceni uglavnom se pouzdaju u već provjerene igrače i zapravo su u situaciji u kojoj igrači žele igrati za njih jer im je cilj osvajanje turnira. Kada se na "tržištu" nađe novoosnovana ekipa vrlo im je teško privući igrače s kojima bi mogli biti konkurentni na velikim turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Kutiju Šibicu nismo imali vremena za selekciju igrača. Uzeli smo sve što je ostalo i tražili smo dobre igrače ali i dobre osobe. Za turnir u Velikog Gorici uzeli smo igrače koji igraju drugu ligu pa sve do prve zagrebačke lige. Iako su nas na turnriu u Gorici vodili Ivan Rančić i Ivan Jurčić, organizator i voditelj ekipe je Vito Penić koji je kao voditelj ekipe sličan kao voditelj lokala, strog je ali pravedan i nadamo se da će se kroz termine i on pripremiti da zaigra za ekipu. Kada smo osvojili turnir u Gorici on je došao direktno iz Austrije kako bi nas počastio je fantastično je imati takvog gazdu i voditelja kojem je stalo do svojih projekata", završio je Vukoja.

Izgleda kako se konkurencija između ugostiteljskih objekata u Zagrebu sve više zaoštrava. Kako na poslovnom planu tako i na malonogometnim terenima, a ako ova ekipa nastavi ovako igrati, imamo još jednu ekipu čije bi se ime moglo sve češće spominjati u kontekstu vrhunskih "haklerskih" ekipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo