Hrvatska sada zna kako igra Kamerun: Pogledajte ovaj debakl!

Portugalska nogometna reprezentacija rezultatski je uvjerljivo, s 5-1, savladala Kamerun u prijateljskom susretu odigranom u Leiriji.

6.3.2014.
9:15
VOYO logo

Prvi je gol za Portugalce protiv momčadi s kojom će hrvatska odmjeriti snage na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, postigao Cristiano Ronaldo u 21. minuti.

Tukao je prizemno desnicom s vrha kaznenog prostora i pogodio sam donji kut kamerunskog vratara. Gol koji je Ronaldo postigao bio je njegov 48. u 110. nastupu u dresu portugalske reprezentacije, a 49. je zabio u 83. minuti za konačnih 5-1. Tako je izbio na sam vrh ljestvice najboljih strijelaca u povijesti vlastite zemlje. Iza svojih leđa Ronaldo je ostavio Pedra Pauletu koji je postigao 47 golova u 88 reprezentativnih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/gVEsCTsXGd8

Preostale golove za Portugal zabili su Raul Meireles, Fabio Coentrao i Edinho, dok je jedini gol za Kamerun postigao Lorientov napadač Vincent Aboubakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ogledu nogometnih velesila Španjolska je na Vicente Calderonu u Madridu pobijedila Italiju 1-0. Presudio je gol Pedra Rodrigueza iz 63. minute. Postigao ga je pospremivši jedan "otpadak" prizemnim udarcem posred gola s nekih desetak metara, a dojam je da je vratar AzzurraGianluigi Buffon u toj situaciji mogao puno bolje reagirati.

Kamerunska nogometna reprezentacija pripremat će se u austrijskom Kufsteinu za nastup na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerunski nogometni savez dogovorio je također tri prijateljske utakmice uoči nastupa na Mundijalu, pa su tako ogledi protiv Makedonije i Paragvaja na rasporedu 26. i 29. svibnja upravo u Kufsteinu.

Kamerun će se u Austriji pripremati između 20. i 31. Svibnja, a od ranije još imaju dogovorenu prijateljsku utakmicu protiv Njemačke u Mönchengladbachu 1. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Mundijalu su Kamerunci smješteni u skupinu A zajedno s Brazilom, Hrvatskom i Meksikom. Protiv "vatrenih" će snage odmjeriti 18. lipnja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo