PRESICA VATRENIH / Juranović i Barišić o incidentu s Livajom i publikom na treningu: 'Ovo je reprezentacIja. Imamo slogan "family". Osuđujemo takve postupke..'

Press konferenciju hrvatskih reprezentativaca iz Rijeke mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

6.6.2023.
17:27
VOYO logo

Drugog dana priprema hrvatske nogometne reprezentacije za završnicu Lige nacija u Rijeci pred novinare su izašla dva reprezentativca, Josip Juranović i Borna Barišić koji su najvili nastup na "Final Fouru" u Rotterdamu, a govorili su i o incidentu između Marka Livaje i publike na jučerašnjem treningu na Rujevici.

Image
IMAMO SNIMKU /

Incident obilježio prvi trening Vatrenih: Na Rujevici krenuli povici prema Livaji, Dalić smirivao situaciju

Image
IMAMO SNIMKU /

Incident obilježio prvi trening Vatrenih: Na Rujevici krenuli povici prema Livaji, Dalić smirivao situaciju

Na početku presice Juranoviću i Barišiću je postavljeno pitanje baš o tom incidentu na jučerašnjem treningu kada se Livaja nakon uvreda popeo na tribinu i ušao u raspravu s jednim navijčem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je reprezentaicja. Imamo slogan "family". Osuđujemo takve postupke prema hrvatskom igraču, pogotovo što ima djece koja su došla gledati svoje idole. Želimo im biti uzori. Roditelji također trebaju pokazati kako se moraju ponašati", prokomentirao je Juranović, a Barišić je poručio:

"Ne bih komentirao taj slučaj. Nije ni vrijeme ni mjesto za takve stvari. Gdje god dođemo, imamo krasan doček. Jura je sve rekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je stiglo pitanje o prvim protivnicima na završnom turniru Lige nacija u Rotterdamu, reprezentaciji Nizozemske koja će nas dočekati na svom terenu.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

"Moramo spustiti loptu na zemlju i ići trening po trening. Moramo se vratiti u optimalno stanje. Jedva čekamo utakmice Lige nacija", istaknuo je Juranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće biti lako s Nizozemskom. Imamo kvalitetu. Vjerujemo u sebe", rekao je Barišić.

Juranoviću, koji je ranije u karijeri bio kapetan Hajduka, postavljeno je pitanje je li imao problema kao Livaja kojega su gledatelji vrijeđali s tribina Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u Hajduku pet godina, živio sam u Zagrebu... Nikad nisam imao takvih problema, ni kada sam igrao u Rijeci", poručio je Josip.

__________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana priprema hrvatske nogometne reprezentacije za završnicu Lige nacija u Rijeci pred novinare izlaze dva reprezentativca, Josip Juranović i Borna Barišić koji će najviti nastup u Rotterdamu, a očekuje se da će govoriti i o incidentu između Marka Livaje i publike na jučerašnjem treningu.

Podsjetimo, Hrvatska 14. lipnja protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu, a finale i utakmica za treće mjesto igraju se 18. lipnja. U drugom polufinalu igraju Italija i Španjolska 15. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u Rijeci konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija, a među 23 prijavljena igrača nema mladoga Diona Drene Belje. Dalić je morao do ponoći obznaniti sastav bez jednoga otprije pozvanog igrača, a odlučio se za napadača Augsburga Belju, koji će tako biti dostupan za završnicu EURA igrača do 21 godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo