PREPOROĐENI VLAŠIĆ SVE JAČE KUCA NA VRATA 'A' REPREZENTACIJE: / Daliću ništa ne zamjera, a ima jednu veliku želju

Image
Foto: PIXSELL

Objasnio je Vlašić zašto je napustio Everton i kazao kako mu je u Moskvi

13.9.2018.
11:04
PIXSELL
VOYO logo

Nakon sezone u kojoj je dobivao prilike na kapaljku u Evertonovom dresu Nikola Vlašić na posudbi u moskovskom CSKA djeluje sigurnije, smirenije, odlučnije – bolje. Dokazao je to 20-godišnji veznjak i na nedavnoj utakmici U-21 reprezentacije u kojoj je trima asistencijama pomogao Hrvatskoj da svlada Bjelorusiju 4-0, time i još jednom dao za pravo mnogima koji u njemu vide budućnost hrvatske nogometne reprezentacije.

"Izbornik Zlatko Dalić je taj koga se pita. Razgovarali smo uoči popisa igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, objasnio mi je kako stoje stvari i ja sam to prihvatio. Nemam pravo zamjeriti mu što nisam dobio poziv, na meni je da nastavim raditi i dokazivati se u klubu i opet se izboriti za izbornikov poziv. Doduše, onako iskreno… Volio bih još ove dvije kvalifikacijske utakmice odraditi s mladom reprezentacijom, imamo veliku priliku i ne smijemo je prokockati", poručuje Vlašić koji ima iskustvo igranja u izabranoj A vrsti i koji je tek jedan od bisera u mladoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra u kontinuitetu

Naime, u sastavu kojeg vodi Nenad Gračan i koji je pred direktnim plasmanom na Euro puno je kvalitete koja bi se jednog dana trebala 'pretočiti' u izabranu A vrstu u kojoj ćemo, bude li sve po planu, uz Vlašića gledati i Josipa Brekala, Filipa Benkovića, Duju Ćaleta-Cara, Alena Halilovića, Bornu Sosu...

Image
Foto: PIXSELL

27.03.2018., stadion Radnik, Velika Gorica - Kvalifikacijska utakmica za Euro U21 koji ce se odrzati u Italiji 2019. godine, skupina 1, 7. kolo, Hrvatska - Moldavija. Alen Halilovic, Nikola Vlasic, Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Potvrđuje kvalitetu suigrača i sam Vlašić kad kaže 'naravno da ova generacija ima svijetlu budućnost' u razgovoru za Novi list u kojem se osvrnuo na svoju aktualnu situaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričao sam na početku priprema s trenerom Evertona Marcom Silvom, koji mi je otvoreno rekao da mi ne može obećati mjesto među prvom jedanaestoricom. Budući da sam već praktično izgubio cijelu prošlu sezonu, nisam želio da mi se ponovi nešto slično i Everton mi je dao odriješene ruke pronaći klub gdje ću igrati. Imao sam dobrih ponuda iz Francuske, Njemačke, Italije…, odradio nekoliko kvalitetnih razgovora s trenerima klubova iz tih zemalja, ali na kraju je odluka pala na moskovski CSKA. Trener Viktor Gončarenko želio je mladog igrača mojih karakteristika i ostavio na mene odličan dojam. Sada vidim da je to bila odlična odluka. Došao sam u velik klub, igram u kontinuitetu, uskoro me očekuju nastupi u Ligi prvaka. Za sada sam jako zadovoljan."

Liga prvaka

A Liga prvaka pred CSKA donosi branitelja naslova Real Madrid, Romu i Viktoriju Plzen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objektivno gledajući, Real i Roma su veliki favoriti za osvajanje prvih dvaju mjesta u skupini, a možemo reći da bismo mi trebali biti bolji od Viktorije Plzen i osigurati nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Međutim, neće ni Realu, ni Romi biti lako protiv CSKA na našem terenu, pogotovo u zimskim mjesecima", siguran je Vlašić koji se i sam mora priviknuti na vremenske uvjete koji vladaju u Moskvi.

"A priviknut ću se, nema druge, ha, ha, ha… Što se nogometnih uvjeta tiče, tu je sve OK, stadioni su grijani tako da nećemo imati problema sa smrzavanjem. A Moskva kao grad… Čudo. Prava svjetska metropola, svatko nađe ponešto za sebe. Jedini je problem prometna gužva, ako se ideš s nekim naći, uvijek računaj da ti treba sat vremena više da dođeš tamo gdje treba u zakazano vrijeme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo