'Davljenici' upisali važne pobjede u Premiershipu

U sklopu 34.

12.4.2014.
18:49
VOYO logo

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Juan Cala, koji je sjajno pogodio u 65. minuti utakmice, nakon što Southamptonova obrana nije uspjela kvalitetno očistiti ubačenu loptu iz slobodnog udarca. Lopta je došla do stopera malo izvan kaznenog prostora, a ovaj ju je lijevom nogom raspalio u sami kut domaćih vratiju.

Cardiff je pobjedom došao na svega tri boda od zone spasa, ali je i dalje pretposljednji na prvenstvenoj ljestvici, jer je Fulham, koji se nalazi jedno mjesto iznad njega, također upisao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fulham je pred svojim navijačima s identičnih 1-0 slavio protiv Norwich Cityja, izravnog konkurenta za ispadanje, pogotkom Huga Rodallege u 40. minuti. Lewis Holtby je izveo slobodni udarac s lijeve strane. Steve Sidwell je bio najviši u skoku te ju je proslijedio do Rodallega, koji je iz blizine zabio za ludnicu na tribinama Craven Cottagea.

Oba su sastava do kraja utakmice imala priliku postići pokoji pogodak, no obrane su ostale čvrste do samog kraja. Nakon 34 odigrane utakmice Norwich je dva boda udalje od zone ispadanja, odnosno od današnjeg suparnika Fulhama. Cardiff odmah puše za vratom s jednim bodom manje od londonskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku je, ali sretnu pobjedu u borbi za mjesto u Ligi prvaka naredne sezone upisao Everton, koji je s minimalnih 1-0 slavio u gostima kod posljednje plasiranog Sunderlanda. Jedini pogodak na utakmici dogodio se u 75. minuti, kada je Wes Brown u vlastitu mrežu skrenuo pokušaj ubacivanja Gerarda Deulofeua.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je ovom pobjedom preskočio Arsenal na četvrtom mjestu premierligaške ljestvice, te sada ima dva boda više. Do kraja sezone oba sastava imaju za odigrati pet kola, s time da Everton ima daleko teži raspored (Manchester United, Southampton i Manchester City).

Spomenimo i sjajnu utakmicu West Bromwich Albiona i Tottenhama koja je okončana rezultatom 3-3, nakon što je domaćin nakon pola sata igre vodio s 3-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Bromwich je nakon manje od četiri minute pogocima Mateja Vydre i Chrisa Brunta imao prednost dva pogotka, nakon čega je Emmanuel Adebayor promašio kazneni udarac za smanjenje vodstva. Kazna za to stigla je u 31. minuti kada je Sessegnon povisio na 3-0.

Činilo se da je utakmice riješena, no u 34. je Jonas Olsson skrenuo loptu u vlastitu mrežu i tu je započeo veliki povratak gostiju. Rezultat se doduše nije mijenjao do 70. minute kada je 20-godišnji Harry Kane postigao svoj drugi pogodak sezone za smanjenje vodstva na 2-3, a konačan je rezultat u trećoj minuti sudačke nadoknade postavio Christian Eriksen, koji je sjajno reagirao na oštru prizemnu loptu Aarona Lennona u kazneni prostor domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool – Manchester City 3-2 (Sterling 6., Škrtel 26., Coutinho 78. / Silva 57., Johnson 63. – autogol)

Crystal Palace – Aston Villa 1-0 (Puncheon 76)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fulham – Norwich City 1-0 (Rodallega 40)

Southampton – Cardiff City 0-1 (Juan Chala 65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoke City – Newcastle 1-0 (Pieteres 42)

Sunderland – Everton 0-1 (Brown 75-ag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Bromwich – Tottenham 3-3 (Vydra 1, Brunt 4, Sessegnon 31 / Olsson 34-ag, Kane 70, Eriksen 90+3)

Swansea – Chelsea 0-1 (Ba 68.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Liverpool 77, 2. Chelsea 75, 3. Manchester City 70 (-2), 4. Everton 66 (-1), 5. Arsenal 64 (-1), 6. Tottenham 60...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo