PREGAZILI IH KAO 'PLITAK POTOK': / Marko Pjaca šou vrijedan 3. pretkola Lige prvaka

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Nogometaši Dinama su uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka s 3:0 slavili protiv Fole Esch. Strijelci za Modre bili su Marko Pjaca u 29. i 40.

22.7.2015.
19:00
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

FOLA - DINAMO 0:3

FOLA ESCH: Hym, Martino, Klein, Martin, Kirch, Payal, Hornuss, Dallevedove, Rani, Francoise, Hadji.

DINAMO ZAGREB: Eduardo, Šimunović, Sigali, Taravel, Matel, Ademi, Machado, Pivarić, Pjaca, Soudani, Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Pjaca šou usred Luksemburga! Tom rečenicom najbolje bi smo opisali susret 2. pretkola Lige prvaka između Fola Esch i Dinama iz Zagreba. Trenutno najbolji igrač Dinama protiv amatera iz Esch-sur-Alzettua pokazao je sav svoj potencijal. No, unatoč uvjerljivoj pobjedi Modrih u ovom srazu, nije sve odmah išlo glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fola je sve do prvog pogotka Dinama, znači do 29. minute, zadavala glavobolje treneru Zoranu Mamiću. Međutim, tada Pjaca zabija pogodak nakon kojeg se Dinamo budi. U potpunosti. Modri su zaigrali bolje, pametnije, brže i nije se trebalo dugo čekati na novi pogodak u mreži Hyma.

Pjaca + Rog = gol

Pjaca je u 40. minuti izveo pravu majstoru i s lažnjacima povaljao dvojicu braniča, da bi nakon toga matirao domaćeg vratara za mirni odlazak na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu ušao je najskuplji igrač prve hrvatske lige Marko Rog umjesto Henriqueza. Samo 16. minuta poslije, točnije u 75. minuti, pokazalo se da je to bio dobar potez staretag Dinama.

Pjaca je dubinskom loptom proigrao Roga, ovaj se sjurio sam prema domaćem vrataru Hymu i lakoćom poentirao za 3:0 i još najmanje dvije europske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako je zagrebački sastav Folu Esch izbacio i u pretkolu prije dvije godine, tada s ukupnih 6-0.

Dinamo će u 3. pretkolu igrati s norveškim prvakom Moldeom. Prva utakmica igra se 28. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo