PONOVNO NA KLUPI /

Bjelica pojasnio odnos s Dinamom: 'Posvađate se i sa ženom, pa se sljedeći dan pomirite'

Tijek press konferencije mogli ste pratiti UŽIVO na Net.hr-u

27.9.2024.
14:21
VOYO logo

Dinamo u petak (15 sati) na press konferenciji u Maksimiru predstavlja novog trenera Nenada Bjelicu. Prvi put će voditi momčad već sutra, u subotu u 8. kolu HNL-a, kada na Maksimir dolazi Lokomotiva.

Press konferencija Nenada Bjelice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega hvala što ste došli u ovolikom broju, nadam se da ćete nastaviti tako. Evo, da poželim dobrodošlicu novom starom treneru, Bjelici. Stretni smo što smo ga kao Dinamo izabrali. Ovim potem želio bih zahvaliti i Sergeju Jakiroviću," otvorio je presicu Velimir Zajec.

"Svi znamo kakve je rezultate ostavio kao trener. Sigurni smo da ćemo vratiti stabilnost i postići uspjehe u HNL-u i u Europi. Vjerujemo u momčad i našu kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo s gospodinom Bjelicom ostvariti ciljeve," nadovezao se Marko Marić, a zatim je svoju izjavu dao i Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar dan svima, čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje na ovom mjestu. Zahvalan sam što sam opet ovdje nakon četiri godine i što su me izabrali kao trenera. Želio bih svima zahvaliti na mom dovođenju. Znam što je Dinamo, razumijem pritisak, ali vjerujem da ću nastaviti ondje gdje sam stao. Također, želio bih se zahvaliti svom već bivšem klubu, Union Berlinu, što su gospodski raskinuli moj ugovor. Mogu im samo poželjeti ono najbolje. Sad sam tu, fokusiran na Dinamo i da dokažemo da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj."

"Ovo je deveti put da dolazim kao vatrogasac. Navikao sam na tu situaciju i vjerujem da ću sa svim uspjeti izvući ekipu. Zadnje četiri utakmice nisu bile na nivou Dinama. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu. Po širini kadra je veći kadar od onog 2018. Zadovoljan sam što ih mogu voditi. Pozicije su kvalitetno pokrivene i bit će mi zadovoljstvo raditi. Ne zanima me što se događalo prije šest godina, niti ono što se događalo prije četiri utakmice. Fokus je na prvo što slijedi. Ne želim živjeti na staroj slavi. Znam koja je odgovornost na meni."

Image
'LIVAJA? NAVIKAO JE NA UVREDE' /

Gattuso uoči Jadranskog derbija pričao o Bjelici: 'Sretan sam što je našao posao'

Image
'LIVAJA? NAVIKAO JE NA UVREDE' /

Gattuso uoči Jadranskog derbija pričao o Bjelici: 'Sretan sam što je našao posao'

"Čim sjedim ovdje, znači da smo Dinamo i ja neke stvari ostavili u prošlosti. Što se mene tiče, prijašnja izjava da je Dinamo korporacija više nije problem. Tu sam da stvaram bolje sutra za Dinamo. Posvađate se i sa ženom, pa se sljedeći dan pomirite. Ne bih ulazio u detalje te izjave."

"Za mene je svaka utakmica prilika za tri boda. Bila to Lokomotiva ili Monaco. Pokušat ćemo pobijedit i u Ligi prvaka. Najveći fokus je na dvanje maksimuma u svakoj utakmici. To i navijače zadovoljava, to znaju cijeniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se osvrnuo da razlike između Union Berlina i Dinama, ali i same Bundeslige i HNL-a.

"Iz svega nešto učite. Bundesliga je specifična. Tamo se igra tvrdo i puno se trči. To želim s Dinamom. To je mali problem. U nogometu nema ništa bez trčanja. Moramo podići odgovornost da se brani svoj gol i napada protivnika. Union Berlin i Dinamo su drugačiji. Stvoreni su za različite sustave. Berlin je jako trkačka ekipa, a Dinamo ima puno mladih i talentiranih igrača. Kao trener se moram adaptirati. Tamo sam ostavrio cilj, a vjerujem da ću velike rezultate ostvariti i s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom pratim ligu u kojoj radim i HNL. Englesku ligu ne gledam, španjolsku možda za vikend. HNL sam pratio, znam tko je tu, a tko je otišao. Upoznat sam s kvalitetama ekipa i to neće biti problem."

"Htio sam se s Petkovićem sresti prije povratka, ali nije se ostvarilo dok sam trenirao Trabzonspor. Mislim da je bio i pokušaja u Berlinu. Imam dobar odnos s njim koji je ponekad bio turbulentan, ali ja sam takav. Dajem mu sve, ali očekujem od njega sve na terenu. To Bruno zna i uvjeren sam da će biti Bruno Petković kakav je bio onda. Drago mi je da ga mogu trenirati i sve ostale igrače koje sam naslijedio. Kada sam bio tu prvi put je Bruno rastao. Bio je u Italiji na nekoliko neuspješnih posudba, dvije godine nije zabio gol i došao je kao nepoznanica. Svi su bili skeptični, ali najzaslužniji za rast je on. Mi treneri smo tu da mu pomognemo. Nekad kaznom, nekad nagradom, ali uvijek iskreno. Ja sam tu da izaberem između 26 igrača, a na njima je tu da se ukrca na brod uspjeha. Neovisno tko su i kako se zovu. Svakom mora biti jasno da je Dinamo na prvome mjestu i taj je dobrodošao", izjavio je Bjelica na upit o svom odnosu s Brunom Petkovićem.

"Nismo pričali o pojačanjima. Nema za to potrebe, eventualno ako se dogodi nešto neplanirano. Čuo sam se sa Sergejem nakon Qarabaga. Normalno smo pričali. Siguran sam da će naći svoj put i nitko ne može izbrisati što je napravio. Želim mu sve najbolje. Jučer mi je čestitao porukom, a sigurno ćemo se čuti i telefonski u idućim danima", rekao je o svojim kontaktima s bivšim trenerom.

"Fokusirani smo na Lokomotivu. Znamo što nam znači i da ćemo iduće godine ući u Ligu prvaka. Maksimalan je fokus na današnji trening pa sutrašnju utakmicu. Znamo da Lokomotiva više nije mlada. Puno njih su prekaljeni borci. Imaju sjajnog trenera. Iz godine u godinu potvrđuje svoju vrijendost. Trebat će nam puno agresivnosti i svatko treba dati svoj maksimum. Samopouzdanje je malo dotaknuto, ali vjerujem da ćemo dobro pripremiti utakmicu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jakirović i ja smo se čuli poslie Qarabaga, ništa posebno. Nitko nije mogao predvidjeti što će se dogoditi. Meni ja jako žao, ali Jakir je kvalitetan trener i sigurno će se snaći. Ono što je postigao za Dinamo neće se zabraviti. Čestitao mi je putem poruke, no telefonski se još nismo čuli," rekao je Bjelica o odnosu sa bivšim trenerom, Sergejom Jakirevićem.

"Jučer sam odradio regenerativni trening s igračima. Možete očelkivati Dinamo koji će igrati brži nogomet u kojem nema 50 dodavanja da bi se došlo do protivničkog gola. Igramo s određenim ulogama za svakog igrača. Moji igrači će dobiti jasne upute o tome što da rade s loptom. Tko će pratiti upute igrat će više, tko neće, igrat će manje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Dinamo je u četvrtak potvrdio da će njegovu momčad pruzeti Nenad Bjelica, koji na poziciji glavnog trenera nasljeđuje Sergeja Jakirovića.

Bjelica je bio prva trenerska opcija u klubu, a kako smo već objavili, u utrci je pobijedio i slavnog Fabija Cannavara, koji je bio druga opcija. Jedan od kandidata navodno je bio i legendarni Nizozemac, sada pomoćni trener u Man. Unitedu, Ruud van Nistelrooy.

U srijedu navečer je postignut usmeni dogovor raskida ugovora između Bjelice i njegovog bivšeg kluba, njemačkog Union Berlina i u četvrtak je uslijedio potpis ugovora.

To je Bjelici drugi mandat u Dinamu. Plave je već vodio od 2018. do 2020. godine i s momčadi izborio povijesno prezimljavanje u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo