Engleski Mamić šokirao navijače odvratnom izjavom

'Ti huligani mogu umrijeti kad god ih je volja.

3.12.2013.
8:37
VOYO logo

U kolovozu je rođeni Egipćanin koji je u Hull stigao 1968. godine u studentskoj razmjeni pokrenuo proces rebrendiranja imidža premierligaškog kluba. Odlučio je u sklopu toga promijeniti njegovo ime u Hull Tigers zanemarivši 109-godišnju tradiciju i ne konzultiravši navijače. Isti ti navijači otad prosvjeduju sve glasnije i glasnije. Osnovali su udrugu koja se zove City Till We Die.

"Mogu umrijeti kad god odluče, samo da puste normalnu većinu navijača da u miru gleda dobar nogomet", izjavio je 74-godišnji biznismen za Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka mi netko objasni kako je moguće podupirati klub ukoliko tijekom utakmice skrećete pozornost na sebe? Jednostavan sam čovjek. Ne žele li me na čelu kluba, na raspolaganju sam im 24 sata. Neka mi dođu s ponudom za kupnju i sve ćemo riješiti. Odmah ću otići samo da više ne moram uložiti niti funte u klub."

Allam je klub spasio od bankrota 2010. godine ubrizgavši dosad u njega 35 milijuna funti vlastitog novca. Ime kompanije koja drži klub u vlasništvu prošlog je kolovoza promijenio iz Hull City Association Football Club u Hull City Tigers. Vjeruje da će brend Tigers, koji će uskoro pridodati gradu umjesto Cityja u samom imenu nogometne momčadi, imati daleko veći globalni marketinški utjecaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ime City je jadno i preuobičajeno. Kako se uopće mogu nazivati navijačima, ti huligani, ta militanntna manjina, ako samo uznemiruju i ometaju nogometaše, većini drugih navijača oduzimaju pravo da uživaju u nogometu, a kompanije koje plaćaju nemale svote za oglašavanje tjeraju sa stadiona? "

"Slučaj Mamić" odnosno "Slučaj Dinamo" u Yorkshireu. S jednom malom razlikom: za privatni novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo