treba vratiti temeljne vrijednosti / Predsjednica nakon sastanka sa šefom Uefe: 'Nogomet se ne igra samo zbog novca, prodaje igrača i uglednika u ložama'

Image

'Igra se zbog onih koji ga vole, zbog navijača i navijačkih skupina ili obitelji koje jednostavno žele popodne provesti uz nogometne terene prateći utakmicu'

20.12.2016.
18:25
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je primila novog predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) AleksanderaČeferina i tom prilikom rekla kako taj sastanak pokazuje koliko nogomet znači hrvatskom društvu i koliko Hrvatska znači europskom nogometu

Image
mnogo problema /

Šef Uefe stigao u Zagreb s ozbiljnim upozorenjem: 'Vašoj reprezentaciji i klubovima prijete drastične sankcije'

Image
mnogo problema /

Šef Uefe stigao u Zagreb s ozbiljnim upozorenjem: 'Vašoj reprezentaciji i klubovima prijete drastične sankcije'

Predsjednica je dodala kako nogomet nije samo biznis, niti samo sport. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je za mene ljubav, nogomet je ponos, nogomet za mene znači zajedništvo i domoljublje. I to su vrijednosti koje svi mi zajedno moramo vratiti hrvatskom nogometu", istaknula je Grabar-Kitarović i kazala kako je s predsjednikom UEFA-e razgovarala o nekoliko tema, a posebno je izdvojila temu sigurnosti na stadionima, infrastrukturu i depolitizaciju nogometa i općenito sporta u Hrvatskoj.

Govoreći o sigurnosti na stadionima, predsjednica je kazala kako svi zajedno moramo osuditi i boriti se protiv huliganizma i svakog oblika fizičkog i verbalnog nasilja. Dodala je kako tu borbu ne možemo voditi baveći se isključivo posljedicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko se ne riješe uzroci devijantnog ponašanja, posljedice će se ponavljati, u novim i sve težim oblicima", izjavila je predsjednica i izrazila zabrinutost zbog mogućnosti isključivanja Hrvatske iz daljnjih međunarodnih natjecanja.

"Drago mi je da je UEFA spremna pomoći u izgradnji daljnje infrastrukture u Hrvatskoj. Koliko god je sport važan za zdravlje društva i pojedinca, jedino izgradnjom daljnje infrastrukture možemo ne samo izgrađivati nove mlade talente i zadržati hrvatsku reprezentaciju među top reprezentacijama u Europi i u svijetu već na taj način možemo izgrađivati zdravo, solidno i stabilno društvo", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet se ne igra samo zbog novca, prodaje igrača i uglednika u ložama. Igra se zbog onih koji ga vole, zbog navijača i navijačkih skupina ili obitelji koje jednostavno žele popodne provesti uz nogometne terene prateći utakmicu. Nogometu treba vratiti one temeljne vrijednosti - ljubav, ponos, zajedništvo i domoljublje", rekla je Predsjednica pozvavši sve odgovorne da kroz cjelovitu i dosljednu provedbu Zakona o sportu te depolitizaciju nogometa i otvorenost za transparentan rad koji je usklađen s potrebama šire nogometne zajednice dokažu kako nogomet može biti nositelj pozitivnih vrijednosti našeg društva.

"Uz nultu stopu tolerancije prema nasilju, to će biti i put k rješavanju negativnih događanja na našim stadionima, a pri tome imam veliku nadu, očekivanja i želju za suradnjom s Vladom i novoosnovanim Središnjim državnim uredom za sport na čelu s Janicom Kostelić", zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo