POZNATO S KOJIM NOGOMETAŠIMA GUARDIOLA DOLAZI NA MAKSIMIR: / Manchester City potvrdio tko putuje u Zagreb

Image

Skupina u kojoj se nalazi Dinamo jedina je u kojoj svi mogu do osmine finala Lige

10.12.2019.
17:11
VOYO logo

Zagrebački Dinamo u posljednjem kolu skupine C Lige prvaka očekuje dvoboj sa slavnim Manchester Cityjem na Maksimiru. Nogometaši engleske ekipe u utorak će doputovati na Maksimir, a nekoliko sati prije njihovog dolaska iz kluba su službeno potvrdili tko se sve našao u zrakoplovu.

S obzirom da je već osigurao prvo mjesto u skupini, očekuje se da će City na Maksimir u srijedu izaći s kombiniranim sastavom, no i dalje se radi o fenomenalnim nogometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN DA DINAMO POBIJEDI CITY: /

Guardiolin stroj je ranjiv. Imaju slabu točku i problem je već postao akutan

Image
POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN DA DINAMO POBIJEDI CITY: /

Guardiolin stroj je ranjiv. Imaju slabu točku i problem je već postao akutan

Popis nogometaša

Tako je trener Cityja Pep Guardiola na put poveo vratare Edersona, Brava i Carsona. Od braniča tu su Walker, Cancelo, Fernandinho, Otamendi, Garcia, Harwood-Bellis, Mendy, Zinchenko i Angelino, a od veznih igrača Gundogan, Rodri, Bernardo, Foden i DeBruyne. Od napadača Guardiola će birati između Mahreza, Sterlinga i Jesusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina u kojoj se nalazi Dinamo jedina je u kojoj svi mogu do osmine finala Lige. City je već osigurao drugi krug, a dalje mogu i Šahtar, Dinamo, te Atalanta.

Kako dalje?

U posljednjem kolu Dinamo će u srijedu na punom Maksimiru dočekati Manchester City, a u drugom susretu se sastaju Šahtar i Atalanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako pobijede Manchester City, a drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante.

Kalkulacije

U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda jer bi onda imao devet bodova i osvojio bi drugo mjesto iza Cityja. U svim ostalim raspletima hrvatski prvak ostaje bez osmine finala elitnog natjecanja “Starog kontinenta”, ali može do trećeg mjesta u skupini koje vodi u 16-inu finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko susret u Zagrebu završi bez pobjednika, momčadi Nenada Bjelice bi trebao remi u Harkovu ili pobjeda Šahtra. Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, ‘Modri’ ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala ‘Champions League’, a Šahtar u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od ‘Građana’, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante. Podsjetimo, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni susreti, a Dinamo je bolji od Atalante (4-0, 0-2), te lošiji od Šahtara (3-3, 2-2).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo