Pomoćnik Vuliću / Povratnik u Hajduk Mario Carević za RTL: 'Vratiti borbenost i motivaciju, onda će sve doći na svoje'

Za RTL Danas govori legenda Hajduka Mario Carević koji se nakon deset godina vraća na Poljud. Ovaj put na klupu kako bi izvukao klub iz ponora

13.9.2018.
19:46
VOYO logo

Nakon reprezentativne stanke, pred Hajdukom su ključni dani. S novim trenerskim stožerom love prvu pobjedu ove sezone. Dio tog stožera i igračka je legenda Hajduka Mario Carević, koji kao pomoćnik Zoranu Vuliću želi klub vratiti pobjedama. Učio je od Slavena Bilića, a sada poručuje - igrači ne smiju igrati u strahu.

Povratak na Poljud u sjeni praznovjerja - crna mačka je prošla taman kad smo se susreli s Carevićem. "Dobro je, crno-bijela je", kazao nam je novi pomoćnik Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na mačke, Poljud je za Marija Carevića uvijek bio mjesto sreće. Nakon 11 godina ponovno je na svetoj mu travi, ovaj put u nešto drukčijoj ulozi - ulozi trenera.

"Vratio sam se doma, proveo sam jedno 17 godina u ovom klubu i cijeli život sam vezan za ovaj klub, stvarno jedan predivan osjećaj", ističe Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je ljepši osjećaj bio kada ga je Zoran Vulić nazvao da mu bude pomoćnik. Trenerskog iskustva Carević nema puno, ali zato uči od velikih imena.

"Bio sam jedno godinu i pol dana u slovenskoj prvoj ligi isto pomoćni trener, bio sam na edukaciji kod Slavena Bilića u West Hamu, bio sam kod Spalettija u Interu, kod Mancinija također u Interu i tako... manje više educiram se stalno", kazao nam je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni on ne može odoljeti, pa na treningu tu i tamo pokaže da je čarobna ljevica i dalje tu. Ali Hajduku će trebati puno više od toga. Šest kola, nijedna pobjeda i tek osmo mjesto lige, znak su za alarm. Ne valja puno toga, ali što prvo mijenjati?

"Moraš biti ponosan i moraš poštivati ovaj dres kad ga obučeš. Jednostavno najbitnije je da vratimo tu borbenost, tu motivaciju i kasnije će sve doći na svoje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda onda i pritisak oko kluba popusti. Navijači nezadovoljni, Uprava promijenjena. "A ovdje je pritisak od 1911. I kad je dobro je pritisak i kad nije dobro je pritisak. Situacija koja nije dobra, ali stvarno, igrači su ti koji moraju pokazati karakter i pokazati da ne igraju u strahu", kazao nam je Carević.

Ima li straha i pod kombinacijom Vulić - Carević vidjet će se već u subotu kada je na rasporedu povratnički debi, ovaj put na trenerskoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo