POTVRĐENA MINI TURNEJA VATRENIH PO AMERICI: / Hrvatska će u Miamiju i Dallasu imati dva vrlo jaka ispita

Image

"Uz maksimalan pristup ćemo odraditi ove dvije prijateljske utakmice jer znamo da se radi o vrlo važnim provjerama za Svjetsko prvenstvo", istaknuo je izbornik Dalić.

27.12.2017.
11:30
VOYO logo

Ono o čemu se nagađalo posljednjih tjedana, u srijedu je dobilo službenu potvrdu - hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku će gostovati u SAD-u gdje će u najjačem sastavu odigrati prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika. Vatreni će igrati protiv Perua, 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, a četiri dana kasnije suprotstavit će se Meksiku na stadionu AT&T u Dallasu.

Image
IZBORNIK DALIĆ UVJEREN JE U PODRŠKU NA SP-U: /

'Nema karata' ne vrijedi za Hrvate, nas je na stadionu više nego ulaznica

Image
IZBORNIK DALIĆ UVJEREN JE U PODRŠKU NA SP-U: /

'Nema karata' ne vrijedi za Hrvate, nas je na stadionu više nego ulaznica

Prvi put protiv Perua

"Dogovorili smo dvije iznimno jake utakmice, kao što je bila i želja izbornika Dalića. Ponosan sam što će Hrvatska igrati na dva fantastična stadiona te što će naša velika dijaspora u Americi moći opet gledati Vatrene, ovoga puta u najjačem mogućem sastavu. U svibnju smo imali gostovanje u Los Angelesu koje je po svemu bilo potpuni uspjeh, a ove dvije utakmice dokazuju kako je Hrvatski nogometni savez poželjan i atraktivan partner za ovakve velike nogometne spektakle", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker za službenu stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska dosad nije igrala protiv Perua koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo po prvi put nakon 1982. godine. Peru se nalazi u skupini s Francuskom, Danskom i Australijom, a ta se skupina križa s onom u kojoj su Hrvatska, Island, Argentina i Nigerija. Hrvatska i Peru će igrati na obnovljenom stadionu u Miamiju koji je ugostio najveće sportske spektakle poput Super Bowla ili ovoljetnog El Clasica između Reala i Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra priprema za Argentinu

Za razliku od Perua, Meksiko je dobro poznat suparnika Vatrenima. Uz nedavnu pobjedu u spomenutoj utakmici u Los Angelesu, Hrvatska je slavila i u dvije prijateljske utakmice tijekom devedesetih, dok je Meksiko dva puta bio bolji na svjetskim prvenstvima - 2002. i 2014. godine.

"Iznimno sam zadovoljan s ove dvije dogovorene utakmice. Peru i Meksiko vrlo su snažne momčadi, a njihov stil igre bit će nam jako dobra priprema za utakmice na Svjetskom prvenstvu, posebno za onu s Argentinom. Vjerujem da će nas doći bodriti velik broj hrvatskih navijača, a vrhunski stadioni, sjajna atmosfera i odlični protivnici sigurno će biti i odličan motiv mojim igračima da uz maksimalan pristup odrade ove dvije prijateljske utakmice jer znamo da se radi o vrlo važnim provjerama za Svjetsko prvenstvo", istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo