fair-play potez dana / Potez o kojem priča cijela Italija: Kalinić izborio penal pa priznao da prekršaja nije bilo

Image

Kalinić je zaobišao gostujućeg vratara Reinu, nakon čega je pao, a sudac je pokazao na bijelu točku pokazavši i žuti karton golmanu Napolija

23.12.2016.
7:17
VOYO logo

U 18. kolu talijanskog nogometnog prvenstva u četvrtak je Fiorentina na domaćem terenu protiv Napolija odigrala 3-3, s tim da su gosti izjednačili u sudačkoj nadoknadi utakmice iz penala.  

Gosti su poveli prekrasnim golom Insignea u 24. minuti, a Fiorentina je poravanala u 51. nakon što je Nikola Kalinić izborio slobodni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Federico Bernardeschi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dries Mertens u 68. ponovno dovodi Napoli u vodstvo, ali samo minutu kasnije opet zabija Federico Bernardeschi za 2-2. U 82. minuti Mauro Zárate pogađa za vodstvo domaćina 3-2. I kad je izgledalo da će Fiorentina dobiti utakmicu, Carlos Salcedo je sudačkoj nadoknadi skrivio penal kojeg je realizirao Manolo Gabbiadini.

Nikola Kalinić odigrao je cijeli susret, a najbolju priliku imao je u 39. minuti kada je iskosa sa deset metara pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako hrvatski napad nije postigao pogodak, o jednom njegovom potezu danas priča cijela Italija. Naime, u jednoj je akciji Kalinić zaobišao gostujućeg vratara Reinu, nakon čega je pao, a sudac je pokazao na bijelu točku pokazavši i žuti karton golmanu Napolija. Ipak, svjestan da nije bilo prekršaja Kalinić je prišao sucu, objasnio da se radi o grešci te je sudac poništio svoju prvotnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj igrao je do 73. minute za Fiorentinu, dok je Hrvoje Milić ostao na klupi za pričuve.  Ivan Strinić i Marko Rog također su ostali na klupi za pričuve Napolija.

Genoa, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, izgubila je u gostima od Torina 0-1, a strijelac je bio Andrea Belotti (49).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sampdoria i Udinese su remizirali, bilo je 0-0.  Stipe Perica nije bio u sastavu, a Andrija Balić utakmicu je gledao sa klupe Udinesea. Palermo i Pescara su odigrali 1-1, a gol Palerma po običaju je branio vratar Josip Posavec, dok je veznjak MatoJajalo igrao do 78. minute.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo