POLJACI SIGURNO PROTIV SJEVERNE IRSKE! / Školska akcija iz udžbenika za premijernu pobjedu na Euru

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

U prvoj utakmici skupine C na Euru Poljska je s 1-0 bila bolja od Sjeverne Irske. Jedini pogodak na utakmici zabio je Milik u 51. minuti utakmice. Ovo je prva pobjeda Poljske na Euru u povijesti.

12.6.2016.
18:15
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

POLJSKA - SJEVERNA IRSKA 1:0

Poljska: Szczesny, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Kapustka, Milik, Lewandowski.

Sjeverna Irska: McGovern, McLaughlin, Cathcart, Jonny Evans, McAuley, McNair, Norwood, Davis, Baird, Ferguson, Lafferty.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Milik (51. minuta)

Poljska i Sjeverna Irska odigrali su ne baš sadržajnu utakmicu na Stade de Nice ili službeno Allianz Rivieri. Gledatelji nisu vidjeli puno toga. Tek nešto bolju igru obje momčadi u drugom poluvremenu kao i sjajnu školsku akciju poljaka iz udžbenika s kojom su i došli do tri boda. Možemo slobodno konstatirati da je voo bila najlošija utakmica dosadašnjeg tijeka Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera Sjevernoiraca na Euru

Sjeverni Irci su se po prvi puta plasirali na Euro, a u Nicu su došli s čak 12 utakmica u nizu bez poraza, no u svom debiju nisu pokazali baš ništa osim borbenosti. Sjeverni Irci nisu u 90 minuta uputili šut u okvir vrata, a imali su tek jedan slabašni pokušaj koji je završio pokraj vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci na čelu sa svojom najvećom zvijezdom Lewandowskim također nisu briljirali, imali su velikih problema s "bunkerom" protivnika, ali su nakraju spretnim pogotkom napadača Ajaxa Milika stigli do pobjede i nadomak plasmana u osminu finala.

Prvi dio protekao u dominaciji Poljaka

Prvi dio utakmice protekao je u velikoj dominaciji Poljaka, koji nisu iskoristili dvije velike prilike. Prvo je u 28. minuti Milik prošao dvojicu braniča, ali je njegov udarac otišao daleko iznad vrata, da bi u 39. minuti Kapustka opalio s 16 metara, a vratar Iraca McGovern lijepom paradom zaradio ovacije zeleno-bijelog dijela stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/CYe6

"Sjevernoirski bunker" pao je u 51. minuti kada je poljski napadač Milik s 15 metara uputio udarac koji je prošao kroz dva irska braniča i ispod vratarevih ruku završio u mreži. Nakon pogotka Sjeverni Irci su i dalje bili bezopasni, dok Poljaci nisu stvorili izrazitu priliku sve do 86. minuti kada je strahoviti udarac Krychowiaka prošao pokraj vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras u ovoj skupini igraju Njemačka i Ukrajina.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo