POLICIJA U ZADNJI TREN SPRIJEČILA PAKLENI PLAN: / Zaustavljeni navijači koji su htjeli izazvati prekid na Euru

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.6.2016.
10:13
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Udruga navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" upozorila je kako ima indicije da navijačke skupine žele protiv Češke izazvati nerede kako bi Hrvatska bila izbačena s Eura, s krajnjim ciljem rušenja Davora Šukera, Zdravka Mamića i vodećih ljudi Saveza.

Image
ARMADA POSLALA PORUKU MAMIĆU: /

'Dojave o neredima? Drži se ti dojava o namještenim utakmicama'

Image
ARMADA POSLALA PORUKU MAMIĆU: /

'Dojave o neredima? Drži se ti dojava o namještenim utakmicama'

U Saint Etienne je došla ekipa Torcide, a prema informacijama koje pristižu iz Francuske, navijači Hajduka iskoristili su dobre relacije s navijačima Saint Etiennea te su im ovi nabavili ulaznice za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spekulira se i o tome kako su ih upravo francuski navijači pripremili za provođenje njihova plana tako da su ih i 'opremili' u skladu s namjerama da se izazovu neredi i eventualan prekid. No, to su sve samo spekulacije, pitanje je je li to i istina.

Prema pisanju Sportskih novosti, francuska policija locirala je samo jednu osobu s tog popisa, i to u zračnoj luci u Parizu te joj zabranila ulazak u Francusku. Isto tako, granična policija zaustavila je kombi vozilo s više osoba, u kojem su pronađeni "predmeti koje nije dopušteno posjedovati tijekom putovanja na sportska natjecanja". Nad njima se trenutačno provodi kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba hrvatskih ultrasa se nastavlja

Nije tajna da hrvatski ultrasi žele da reprezentacija odigra što lošije. Ne zato što ultrasi ne vole nacionalnu momčad, nego zato što smatraju kako je to jedini način da se Šuker i društvo maknu iz HNS-a i hrvatskog nogometa. Što manje pobjeda, manje i financijskih bonusa, što bi značilo i manje novaca "njima u džep". Tako, naime, razmišljaju hrvatski navijači. U HNS-u su ove spekulacije gurnuli pod tepih. Ne zato što ih ne zanimaju, ne zato što vjeruju da se to ipak neće dogoditi, nego da ne dižu tenzije i ne rade paniku u taboru Vatrenih uoči važne utakmice sa Češkom.

Image
Image

Policajci tvrde da su poduzeli sve potrebne mjere

Što radi hrvatska policija po tom pitanju? Osim što su hrvatski "spoteri" (policajci zaduženi za navijače) otišli u Francusku kako bi pomogli francuskim kolegama da indentificiraju hrvatske navijače koji su označeni kao oni problematični, oni tvrde kako su poduzeli sve "potrebne mjere" i radnje iz nadležnosti rada policije prije svega s ciljem utvrđivanja vjerodostojnosti same informacije, otkrivanja i sprječavanja eventualnih pripremnih radnji te samog pronalaženja i sankcioniranja planera i mogućih izvršitelja takvih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intenzivirana suradnja

Isto tako, naglasili su kako je intenzivirana suradnja policije i drugih aktera sigurnosnog sustava te je u okviru međunarodne policijske suradnje, a putem hrvatskog tima policijskih službenika koji boravi u Francuskoj izvršena razmjena svih sigurnosno-relevantnih informacija i podataka.

Image
Image

Potencijalni izgrednici sasvim sigurno su na popisu 326 osoba kojima je onemogućena kupnja ulaznica za utakmice u kojima nastupa reprezentacija Hrvatske na Euru, a čija su imena dostavljena domaćinu na zahtjev francuskog ministarstva unutarnjih poslova. No, strahuje se kako su ipak te osobe s popisa našle način kako ući u Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji su napomenuli kako je osiguranje utakmice u nadležnosti samo i isključivo francuske policije. Ali i sami možemo vidjeti da se francuska policija i nije baš dosad iskazala. Rusi, Englezi i Francuzi napravili su niz nereda na Euru, a policija se pokazala nespremnom za odgovor. Podbacila je.

Jučer tijekom dana nije bilo nereda u Saint Etienneu. Hrvatski i češki navijači zajedno su navijali i poslali predivnu sliku Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo