PODATAK KOJI POKAZUJE KAKVA SMO RUKOMETNA SILA / Hrvatska na završnici Lige prvaka ima više igrača od svjetskih i olimpijskih prvaka

Image
Foto: AFP, HENNING BAGGER

Ono što pokazuje kolika smo rukometna sila, jest činjenica da ni Francuska nema više predstavnika u Kolnu

7.5.2019.
15:34
AFP, HENNING BAGGER
VOYO logo

Možda nećemo imati klub na završnom Final Fouru rukometne Lige prvaka, koji će se 1. i 2. lipnja igrati u Kolnu, no hrvatske boje predstavljat će šestorica rukometaša.

Za naslov europskog prvaka borit će se Igor Karačić i Ivan Čupić u dresu skopskog Vardara, Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić u Kielceu, te Manuel Štrlek s Veszpremom, a jedino u Barceloni nemamo nijednog rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorder Čupić

Za Čupića će to biti čak sedni nastup na završnom turniru, a dosad je osvojio dva naslova europskog prvaka. Prije dvije sezone u dresu Vardara, a godinu dana ranije u dresu poljskog Kielcea.

Karačić i Cindrić su zasad dva puta sudjelovali na Final Fouru, a imaju po jedan naslov od prije dvije godine u redovima Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

Štrlek je, također, dva puta sudjelovao na završnici, a slavio je 2016. u dresu Kielcea.

Filip Ivić i Marko Mamić, pak, bit će debitanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci samo dva

Ono što pokazuje kolika smo rukometna sila, jest podatak da imamo više igrača od Danske. Aktualni olimpijski i svjetski prvaci imat će samo četvoricu igrača, trojicu iz Barcelone, Lassea Anderssona, Kevina Mollera i ozlijeđenog Caspera Mortensena te još jednog igrača van stroja, Veszpremova Renea Tofta Hansena.

Francuze će predstavljati šestorica, a od njih su čak petorica iz Barcelone (Fabregas, Sorhaindo, Mem, N'Guessan, Lenne) te jedan iz Veszprema (Mahe).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo