POSTAVA ZA POLJUD / Pitanje svih pitanja, tko će igrati u najvažnijoj utakmici Hrvatske? Ovo je vjerojatni sastav Vatrenih protiv Rusije

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dalić posljednje vrijeme toliko rotira momčad da je gotovo nemoguće, do službene objave sastava, znati tko će zaista igrati

14.11.2021.
10:15
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 15 sati, to jest danas, na Poljudu igra protiv Rusije utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrvatska dočekuje Rusiju s dva boda zaostatka i jedino joj pobjeda omogućava izravan plasman na SP. Rusija je do sada skupila 22 boda, a Hrvatska ima 20 i remi bi u tom slučaju znao odlazak u opasne dodatne kvalifikacije, dok, očito je, sva tri boda Vatrenima osiguravaju direktan plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je toga i izbornik Zlatko Dalić, a najavljuje pozitivan ishod. "Samouvjereni smo, ali pokazujemo i respekt prema ruskoj reprezentaciji. Karpin je napravio odličan posao. Ali, vjerujemo u sebe i favoriti smo," kazao je Dalić otkrivši kako se on osjeća. "Miran sam, koncentriran i samouvjeren. Vjerujem u reprezentaciju i sve nas," dodao je.

Image
NABRAJALI INCIDENTE /

Ovo je sramotno. Pogledajte kako su Rusi predstavili Poljud: 'Svastika nije nešto najgore što se moglo vidjeti tamo'

Image
NABRAJALI INCIDENTE /

Ovo je sramotno. Pogledajte kako su Rusi predstavili Poljud: 'Svastika nije nešto najgore što se moglo vidjeti tamo'

Naglasio je kako nema dvojbi oko sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi su zdravi i spremni. Nećemo puno mijenjati, ali bez obzira na sastav svi naši igrači su u dobroj formi i bez obzira tko će istrčati vjerujem u njih," kazao je dodavši: "Nemam dilema oko sastava. Ovo što igramo u zadnje vrijeme, tako ćemo igrati. Imamo široki izbor, široki spektar, Imamo nekoliko varijanti prema naprijed", veli Dalić.

Tko će igrati protiv Rusije?

Pitanje je, dakle, tko će na kraju igrati? Dalić posljednje vrijeme toliko rotira momčad da je gotovo nemoguće, do službene objave sastava, znati tko će zaista igrati, a tko ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je sigurno jest da će još jednu priliku na vratima dobiti Ivo Grbić i da će vjerojatno u obrani igrati Joško Gvardiol te vjerojatno Josip Juranović na desnom beku, dok se već o desnom stoperu i lijevom beku da raspravljati jer tu Dalić ima opciju staviti Dejana Lovrena umjesto Duje Ćaleta-Cara i Bornu Barišića umjesto Borne Sose. I vjerojatno je da će te zamijene i napraviti.

U veznom redu gotovo sigurno će startati Luka Modrić i Marcelo Brozović, a na lijevom krilu Ivan Perišić te vrlo vjerojatno Mario Pašalić na polušpici jer ipak je riječ o domaćem dečku i u vrlo je dobroj formi. Ostaje samo upitnik tko će igrati na desnom krilu i u špici. Lovro Majer odradio je fantastičnu utakmicu na krilu, ali možda se može očekivati da će Dalić od prve minute krenuti s Nikolom Vlašićem na desnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se centarfora tiče, tamo je odličan posao protiv Malte odradio Andrej Kramarić, ali Dalić ima i Brunu Petkovića, koji se sada iznova mora dokazivati, te Antonija Čolaka koji je u odličnoj golgeterskoj formi u Malmou. Ipak, nekako nam se čini da bi Dalić možda mogao s Kramarićem od prve minute.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo