NABRAJALI INCIDENTE / Ovo je sramotno. Pogledajte kako su Rusi predstavili Poljud: 'Svastika nije nešto najgore što se moglo vidjeti tamo'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska dočekuje Rusiju s dva boda zaostatka i jedino joj pobjeda omogućava izravan plasman na SP

14.11.2021.
8:48
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 15 sati, to jest danas, igra protiv Rusije utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Hrvatska dočekuje Rusiju s dva boda zaostatka i jedino joj pobjeda omogućava izravan plasman na SP. Rusija je do sada skupila 22 boda, a Hrvatska ima 20 i remi bi u tom slučaju znao odlazak u opasne dodatne kvalifikacije, dok, očito je, sva tri boda Vatrenima osiguravaju direktan plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'DAN D' ZA VATRENE /

Evo gdje možete gledati utakmicu Hrvatska - Rusija

Image
'DAN D' ZA VATRENE /

Evo gdje možete gledati utakmicu Hrvatska - Rusija

Utakmica će se igrati na stadionu Poljud u Splitu, a taj je detalj zapeo za oko ruskom Sport-Expressu, koji je o splitskom zdanju napisao podosta kontroverzan tekst. U naslovu članka Poljud opisuju kao divlji stadion te onda navode razne incidente, poput one neslavne svastike, pa onda huligana koji naganja suca po terenu i izvukli su još onog zaklanog pijetla.

Express tvrdi da će Ruse dočekati paklena atmosfera na stadionu na kojem se često događaju skandali. Prvi su, zatim, naveli incident iz 2016. godine, kada je Hrvatska na Poljudu igrala pred praznim tribinama zbog korištenja pirotehnike i rasističkih ispada, a tada je na Poljudu osvanula zloglasna svastika koja se mogla vidjeti u prijenosu utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaklali pijetla i naganjali suca

Zatim su naglasili kako svastika, ma koliko notorna bila, nije nešto najgore što se moglo vidjeti na Poljudu. Izvukli su prastari incident s utakmice Hajduka i Tottenhama iz 1984. godine. Prije utakmice s Tottenhamom jedan je navijač Torcide istrčao na teren i pred 40 tisuća ljudi zaklao živog pijetla. Pijetao je inače simbol Tottenhama.

Uz ta dva morbidna incidenta Rusi podsjećaju i na razne akcije navijača koje su rezultirale brojnim kaznama, a posebno ističu to da navijači na Poljudu pale ogroman broj baklji te da se huligani spuštaju na travnjak i naganjanu palicom suce po terenu. Pritom misle na incident s utakmice Hajduka i Rijeke iz 2017. godine kada je šačica huligana spustila na travnjak i napala suca usred utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno ovakvo što ne treba očekivati na utakmici reprezentacije, u posljednjim godinama su susreti u Splitu mirniji. Ali ovo je bez sumnje najvažnija utakmica za Hrvatsku i navijači domaće momčadi stvorit će najneugodniju moguću atmosferu za goste", zaključili su tako članak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo